Chilisaus gemakkelijk zelf maken

Eens een keer een blog voor mijn man! Sinds ik anders ben gaan eten moet hij heel erg wennen. Hij vindt de gerechten en recepten die ik uitprobeer erg lekker en vind het ook fijn dat onze kinderen van alles leren eten. Enige moeite heeft hij dat bepaalde items niet meer in huis gehaald worden. Nu verplicht ik hem niks, maar omdat ik de meeste boodschappen doe en meestal kook, beslis ik automatisch wat we eten. Maar stiekem denk ik dat hij het wel goed vind, want als we zaterdag boodschappen doen beland er ook niks in het mandje. Zullen die 12 kilo die hij kwijt is sinds de veranderingen misschien iets mee te maken hebben 😉

Chilisaus zelf maken

Een van de dingen die ik niet meer kocht was chilisaus kon er geen vinden zonder suiker of e-nummers helaas. Maar nu heb ik een recept gevonden om zelf te maken en die is echt zo simpel. Bij deze even delen, je vindt het hier.

De variant die ik heb gemaakt is deze:
3 cayennepepers (ik laat de zaadjes zitten, extra heet!)
190 ml water
50 ml agavesiroop
75 ml appelazijn
Snufje zout
Beetje limoenzest
2 teentjes knoflook
1 el maïzena
2 el water

Snijd de pepers en knoflook in kleine stukjes. Meng pepers, knoflook, limoenzest, water, agavesiroop, zout en de azijn en mix goed in een blender of met een staafmixer, tot de stukjes chilipeper fijn zijn. Doe dit niet te lang – dan krijg je chilipuree. Verwarm het mengsel vervolgens in een steelpan en laat circa vier minuten zachtjes koken. Maak een papje van de maizena en het water, roer door de chilisaus en verwarm nog een minuutje tot de saus begint in te dikken.

Zelf eet ik het niet en voor de kinderen is het te heet. De hoeveelheid is dus genoeg om een tijdje vooruit te kunnen. Ik bewaar het in de koelkast, maar heb geen idee hoe lang je het kunt bewaren. Zal laten weten hoelang het hier goed is gebleven 😉

2013-06-23T19:33:47+00:00

Over

Moeder van 3 kindjes twee jongens en een meisje. Vanwege pds en allergie ben ik samen met mijn gezin begonnen met een zoektocht naar een nieuw eetpatroon. Mijn motto: ik mag alles eten, maar ik wil niet alles eten, alleen hetgeen waar ik me goed bij voel. Kijk voor voedingsadvies of meer recepten van mij op fitdankzijvoeding.nl

13 Reacties

  1. kim juni 25, 2013 om 11:07 am- Antwoorden

    Hoi Simone
    Denk je dat het ook mogelijk zou zijn om de maizena te vervangen voor arrowroot?
    mvg Kim

    • Linda juni 25, 2013 om 11:57 am- Antwoorden

      Arrowroot is zo’n beetje de natuurlijke versie van maïzena geloof ik.. 😉

    • simone juni 25, 2013 om 12:51 pm- Antwoorden

      Ja geen probleem ik had zelf toevallig nog maïzena in huis vandaar dat ik dat heb gebruikt. Maar arrowroot heeft hetzelfde effect.

  2. Tabitha juli 9, 2013 om 12:20 pm- Antwoorden

    Kan het ook met gedroogde chili’s?

    • simone juli 13, 2013 om 9:27 pm- Antwoorden

      Geen idee, probeer het zou ik zeggen en laat je het weten of het is gelukt?

    • Ellis augustus 1, 2013 om 10:48 am- Antwoorden

      Ik ben benieuwd of het gelukt is met gedroogde pepertjes, daar heb ik namelijk nog een halve zak van liggen 🙂

      • Tabitha september 17, 2013 om 8:24 am- Antwoorden

        Het ging prima met de gedroogde pepertjes!

  3. Naomi juli 10, 2013 om 3:00 pm- Antwoorden

    Hoi,

    Wij zijn gek op chillisaus dus ga je recept zeker uitproberen.
    Maar wat is limoenzest?

    • simone juli 13, 2013 om 9:28 pm- Antwoorden

      Rasp van een limoenschil. Veel plezier met het maken.

  4. Klaartje juli 11, 2013 om 6:00 pm- Antwoorden

    Bij de Delhaize in Belgie hebben ze chilisaus zonder E-nummers! Wel met suiker..
    Ik ga je receptje in ieder geval eens proberen!

  5. Naomi juli 13, 2013 om 10:12 pm- Antwoorden

    Ik heb de saus gemaakt, alleen met 2 pepers en zonder zaakjes.
    Hij was echt super lekker!!!
    Wat een goed recept 🙂

  6. Raymond september 14, 2014 om 11:50 am- Antwoorden

    Hoi Simone,

    Zojuist je chilisaus gemaakt, alleen de maizena vervangen door arrowroot, smaakt geweldig en super simpel.
    Thnx.

    Gr Raymond

  7. Arjanne april 23, 2015 om 8:20 pm- Antwoorden

    Dank je wel voor dit lekkere recept.
    Ik heb de limoen met citroen vervangen en omdat ik geen agave in huis had 50 gr kokosbloesemsuiker gebruikt. Dat gaat prima.

Geef een reactie