Spel: tippytenen, loopvoeten, renvoeten

Spel: tippytenen, loopvoeten, renvoeten
september 4, 2018 sharon
In opvoeden, spel

Dit spel is voor mij al bijna eeuwenoud. Toen we nog in Amerika woonden liep mijn zoon graag met een miniboodschappenkarretje door de winkel. Prima, maar hij kon niet door de winkel rennen. Daar is een winkel niet voor – voor rennende dreumesjes met hun miniwinkelkarretjes. Natuurlijk kan het een keer gebeuren, maar die genade die er is kun je gebruiken om kleine kindjes te laten oefenen.

Ik weet dat het niet heel bijzonder is, maar voor de kleintjes is dit heel leuk.

Het spel is als volgt.

Er zijn tippytenen (van het Engelse tippytoe), loopvoeten en renvoeten. Bedenk samen met je kinderen wat de drie verschillende onderdelen inhouden. Eventueel kun je bedenken welke dieren tippytenen hebben, welke dieren loopvoeten en welke dieren renvoeten.

Vervolgens roep je tippytenen! en ga je met z’n allen heel zachtjes, zo zachtjes mogelijk, lopen. Roep renvoeten! en ga rennen. Etc. Laat je oudere kinderen eventueel ook roepen.

Buiten of in de tuin is dit ook leuk.

Waarom?

Voor kleintjes helpt dit om te begrijpen wat je bedoelt wanneer je zegt dat je in de supermarkt je loopvoeten gebruikt. Dus niet je tippietenen of renvoeten want dat is niet veilig (voor de winkel en de boodschappende mens dan 😉 ). Een pooslang vertelde ik mijn zoon dat hij niet mocht rennen, maar dat werkte helemaal niet. Zijn hoofd leek een vergiet. Na dit spelletje vertel ik hem dat we loopvoeten nodig hebben, en dat gaat veel beter. Niet perfect, want dat is normaal. Kinderen leren en oefenen, vergeten en zoeken grenzen op. Maar het is wel een stuk makkelijker geworden 🙂

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*