Is je kind altijd zijn schoenen kwijt? Doe dan dit ;)

Is je kind altijd zijn schoenen kwijt? Doe dan dit ;)
augustus 27, 2018 sharon
In connectie, opvoeden, spel

Jongens. Ik heb slecht nieuws. Al jullie schoenen zijn kwijt. Wat zeg ik? AL ONZE SCHOENEN ZIJN KWIJT!!! Ohhhhhhhhhhhhhh! (dramatisch schrikeffect).

Dit vertelde ik mijn kinderen toen ze de kamer binnenkwamen. Ze keken me een beetje schaapachtig aan. Ik zag ze denken ‘Wat is ze nu weer aan het doen?’

Ik had al onze schoenen verstopt, maar niet echt. Ik had ze gewoon op random plekken neergezet in huis. Op de begane grond, dat wel. Soms een beetje verstopt, maar niet erg extreem.

Vervolgens werd ik chief commando en zei ik streng dat we alle schoenen moesten terug vinden. Dat het van uiterst belang was, omdat we onze schoenen nodig hebben om naar buiten te gaan. Maar, het moest op een bepaalde volgorde. Je kan niet zo maar een schoen pakken, neeeeeeee. We doen paar voor paar. Nu. Wie ziet mama’s slippers?! Mama’s slippers, waar zijn ze? Wie ziet ze? SNEL, SNEEEEEL!!!! Ok. Wie ziet Keela’s witte sportschoenen. Wie ziet ze? Snel! Enz. Uiteindelijk vonden we alle paren terug.

En uiteraard wilde Keela (6) vervolgens schoen chief commando zijn. Dus verstopte zij de schoenen in de woonkamer en zochten wij de schoenen. En toen wilde Judah (4) ook wel. We hebben het een paar keer gespeeld. Heel veel keer eigenlijk.

Even later, toen het spel een grappige herinnering was, kon Judah zijn schoenen niet vinden.

HA!

‘Oh nee, je kunt je schoenen niet vinden? Ik weet nog dat jij heel goed schoenen kan vinden! Ik zag dat je heeeeeeel goed schoenen kunt vinden! Waar zijn ze? Misschien kan die andere uitstekende schoenenvinder je wel helpen!!’

Judah begint meteen in zoekmodus actief te zoeken en voila. Zijn schoenen.

En zo doen we het nog steeds. Af en toe het spelletje om ons geheugen op te frissen wat voor goede schoenenzoekers we zijn. En als we de schoenen kwijt zijn de herinnering HOE GOED we schoenen kunnen vinden. Geen verstopte schoen is ons te slim af!

Zij blij. Ik blij.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*