Het perfecte ochtendritueel met kinderen

Het perfecte ochtendritueel met kinderen
augustus 23, 2018 sharon
In opvoeden

Haha. Het perfecte ochtendritueel met kinderen? Bestaat niet. Maar, je kunt je leven wel een beetje makkelijker maken. Ik teken al jaren een ‘procesje’ uit voor mijn kinderen. Probleem: ik kan niet zo goed tekenen. Geen bescheidenheid, waarheid. En het is nogal arbeidsintensief. Toen ik de Checkpad van Gezinnig zag MOEST ik ‘m testen. Zo handig!

Het is leuk. Je kunt een ritueel samenstellen, afgestemd op jouw wensen. Het heeft een voor- en een achterkant, dus je kunt er twee standaard klaarleggen. Het werkt met magneetjes, dus het is gemakkelijk aan te passen. En de kinderen kunnen het ‘afchecken’ door het wit te maken.

De kinderen vinden het HEEL leuk. Wij hebben er dus maar één, met twee kinderen. Dat is niet echt ideaal, dus ik denk dat ik daar wat aan moet doen. Want, ze willen afchecken! Logisch! Dus soms staat er enigszins strijd als de één z’n tanden al heeft gepoetst en wilt afchecken, maar de ander dit nog niet heeft gedaan. Al moedigen ze elkaar soms ook aan om het te doen, zodat het officieel kan worden afgecheckt 😉 Maar, meestal niet dus.

Echte aanrader 🙂

 

 

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*