Rugknopen: een handige manier om het belangrijke ‘zitje’ te maken

Rugknopen: een handige manier om het belangrijke ‘zitje’ te maken
september 17, 2013 sharon

Bij rugknopen is het ‘zitje’ maken toch wel één van de belangrijkste onderdelen van een goed geknoopt kind in de draagdoek. Het zorgt ervoor dat je kindje lekker zit, het zorgt voor veiligheid en het draag heel prettig als het zitje goed is gedaan. Voorheen deed ik het altijd zoals iedereen dit doet. Misschien spreek ik voor veel mensen nu abacadabra, sorry. Normaal gesproken, wanneer je kind op je rug zit, doe je voordat je begint met knopen de doek gedeeltelijk onder de billen door naar de navel. Ook dit zal moeilijk te begrijpen zijn voor mensen die het nog nooit gedaan hebben, excuses! Het is lastig uitleggen met woorden, zonder beeld 😉 Hoe dan ook, toen ik een filmpje tegenkwam met een veel simpelere manier van het  ‘zitje’ maken, heb ik het meteen uitgeprobeerd en dit bevalt me echt heel goed. Het maakt het veel gemakkelijker en je hoeft niet meer lastig te proppen, via deze manier zit het zitje altijd goed. Gewoon even een leuke tip dus voor de draagmama’s hier 🙂 Met dank aan Carry Them!

Comments (6)

 1. Nelleke 6 jaar geleden

  Hihi, hij werkt dus niet bij planking 😉

 2. Els 6 jaar geleden

  Ik ga het vanmiddag proberen! Wat ook goed werkt, maar niet als je dochter een jurkje aan heeft, is om het stuk stof vast te maken door het aan de bovenkant van het broekje in te stoppen. Uiteraard voordat je de baby op je rug doet.

 3. Renske 6 jaar geleden

  Ziet er op één of andere manier toch eng uit. Zo met alleen dat stukje stof onder de billen door gevouwen. Ik zal het gewoon ’s moeten proberen denk ik.

  • Auteur
   sharon 6 jaar geleden

   🙂 dit is alleen het begin van de knoop he? Een goede start dus, hierna moet je de doek nog afknopen. Draagdoekknopen zijn heel erg veilig!

 4. Vida Lente 5 jaar geleden

  Mij lukt het, ook met dit filmpje, nog steeds niet!
  Langzaamaan raak ik gefrustreerd. Op de een of andere manier is, als ik begin met knopen, het zitje weer verdwenen.
  Door het aantrekken van de doek raak ik denk ik het zitje kwijt….ik ben bijna zover dat ik ga stoppen met rugdragen!!
  Lukt me dus alleen maar als ik iemand bij me heb, en om nu altijd mijn schoonmoeder te bellen als ik weg wil (die al geen fan van dragen is en steeds zegt:’Zou je dat wel doen??’

  Groetjes,

  Een gefrustreerde draagster (p.s. buikdragen heb ik tot 7 maanden gedaan, maar ZL wordt nu echt te zwaar)

  • Auteur
   sharon 5 jaar geleden

   Hey Vida, wat vervelend! Het is ook best lastig he 🙂 Het klinkt of je kindje nog best jong is voor op de rug, des te moeilijker! Waarom verdwijnt je zitje? Omdat je de onderste rails weer hard aantrekt? Dat hoeft namelijk niet. Als de bovenste rails maar strak is. Het is lastig tips geven zonder dat ik weet waarom je zitje weer verdwijnt 🙂 Ik ben trouwens geen draagdoekconsulente, misschien is dat een idee? Ze kan je bijvoorbeeld een ruck leren met een santa toss, heel erg fijn met kleinere kindjes en wanneer je alleen moet knopen. Ik vind zelf een ruck 1 van de moeilijkste knopen, dus het is echt niet gek als het niet lukt! 🙂 Een consulente heeft me deze knoop geleerd en sindsdien draag ik graag met een ruck 🙂 Succes!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*