Handige links voor beginnende dragers (met draagdoek)

Handige links voor beginnende dragers (met draagdoek)
juni 4, 2013 sharon

draagdoekJa joh, gewoon nog een bericht over dragen. Ik kan er niets aan doen, ik ben er zo enthousiast over en blij mee, dat ik nog wat handige links wil delen. Dit omdat veel mensen niets eens weten wat de voordelen van dragen zijn, laat staan over de hoge drempel te stappen het te gaan proberen, oefenen en je er comfortabel bij te voelen! Het is zo handig en fijn, en hieronder deel ik de handige links die ik ken. Mocht je er nog meer kennen, vul alsjeblieft aan! Graag zelfs 🙂

Consulent

Zoek een draagdoekconsulente bij jou in de buurt via deze link. Een consulente kan je veel nuttige info vertellen en van alles laten zien, zie ook hier.

Facebook groepen

Voor het kopen en verkopen van tweedehands draagdoeken kun je je aansluiten bij de Facebookgroep ‘Draagdoekenmarkt‘. Wil je met anderen praten over dragen, tips, e.d. kun je lid worden van de Facebookgroep ‘Draagpraat‘.

Forum Dragen en Voeden

Er is ook een groot forum waar alle onderwerpen over Natuurlijk Ouderschap besproken worden, inclusief voeding e.d. en waar ook een Marktplaats bestaat waar je tweedehands draagdoeken kunt verkopen en kopen. Het is gratis en net zo leuk als je het zelf wilt maken 😉 Zie hier!

Webshops

Dan heb je nog allerlei webshops natuurlijk, zoals Slingomama, Babybij, Dragenenzo, Ooiebeest, Mevrouw Mus, etc.

Zooooo, dat was het voor nu 😉 Welke handige links kennen jullie nog? Vul gerust aan!!! 🙂

Comments (9)

 1. Chantal 7 jaar geleden

  Prachtige foto Sharon!
  Ziet er geweldig uit, mooie draagdoek heb je.
  Ik heb ook een draagdoek. De keren dat ik mijn zoontje daarin heb gedragen zijn helaas op 1 hand te tellen.
  Nu inmiddels is hij 14 maanden en had ik wel zin om hem eens op mijn rug te proberen. Zeker toen ik laatst hier jouw foto en fijne positieve teks hier las.
  Draagdoek na lang zoeken kunnen vinden. Eerste oefen poging vond hij helemaal niks. Ik denk dat het dragen wel echt iets voor hem is. Maar dat oefenen is helemaal niks voor dit temperamentvolle ventje.
  Wel dacht ik door jou blog “Als ik ooit nog een tweede krijg dan wil ik een draagconsult doen, ik wil het ook leren 🙂

  • Auteur
   sharon 7 jaar geleden

   Hai! Dankjewel 🙂 🙂 Je kunt nog doorzetten hoor! Mijn dochter was ook al 15 maanden toen ik een draagconsult deed. Het nadeel is in het begin, dat het opknopen meestal niet echt als prettig wordt ervaren (mijn dochter ook niet) maar als ze eenmaal zitten is het goed. Maar in het begin moet je oefenen en doe je dus langer over het knopen, wat soms echt gezellig hysterisch kan zijn 😉 Maar, hoe dan ook, het is echt fijn 🙂 Dus lekker onthouden voor de tweede 😉 haha!

  • Clarinda 6 jaar geleden

   Dat knoopprobleem ken ik ja, haha. Tegenwoordig een ergonomische drager (mei tai) wat voor mij een uitkomst was. Met een doek op mijn buik lukt wel, maar rug is echt een crime. Dus dochterlief ‘hangt’ tegenwoordig in een mei tai op mijn rug. Ideaal, misschien ook iets voor jou?

 2. aukje van dordrecht 6 jaar geleden

  of eerst oefenen met een pop of kussen tot je de knoop onder de knie hebt en dan pas met kind dan ben je wat sneller klaar en wordt ze niet zo onrustig Reva huilt ook vaak als ik aan het knopen ben maar als ze eenmaal zit vind ze het geweldig (2,3 jaar)

 3. Des 6 jaar geleden

  Joepie, ook een draagmama! Ik ga volgend jaar de cursus volgen voor draagconsulente, en heb er al ontzettend zin in. Ben blij te lezen dat er steeds meer draagmama’s bij komen!

  • Auteur
   sharon 6 jaar geleden

   Ja wat leuk! Veel plezier, erg leuk om anderen weer te kunnen helpen ermee 🙂 Mooi!

 4. Fleur 5 jaar geleden

  Even een vraagje…

  Kun je je kindje zowel aan de voorkant als aan de achterkant dragen met dezelfde draagdoek?
  Afhankelijk van de leeftijd natuurlijk..

  • Auteur
   sharon 5 jaar geleden

   Hai Fleur, met een geweven doek kun je zowel voor als achter dragen, met een stretchdoek niet 🙂

 5. Suzanne 5 jaar geleden

  Ik ben heel tevreden over mijn buikdrager die ik gekocht heb bij http://www.loveandcarry.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*