Draagdoektest Smallvips + kortingscode

Draagdoektest Smallvips + kortingscode
juni 21, 2013 ilona

smallvipsDe draagdoek. Sharon kan niet meer zonder en zoals jullie hebben kunnen lezen is ze razend enthousiast. Zelf ben ik lang niet zo ervaren als Sharon, maar dat wil ik wel graag worden. Je kindje lekker tegen je aan en ondertussen je handen vrij om te kunnen doen wat je moet doen. Groot voordeel van een draagdoek is ook dat hij zeer weinig ruimte in neemt en dat kun je van een kinderwagen niet zeggen.

Ringsling en Bondolino

Ik ben begonnen met een Ringsling die ik van iemand had gekregen toen ik zwanger was, maar de stof was zo stug en dik dat was niet fijn. Daarna heb ik een Bondolino gekocht, want daarmee kon papa dan ook gaan dragen. Eigenlijk is de Bondolino prima, alleen kreeg ik na 5 minuten een zere rug. Ik kreeg hem niet strakker geknoopt, waardoor het gewicht toch niet op de juiste plek zat. Toen mijn zoon nog echt klein was had ik hier geen last van, maar nu is hij 14 maanden en dat is toch anders dan een kleine baby. En mijn zoon zit onder het gemiddelde qua gewicht.

Smallvips

Toch wil ik graag vaker dragen en dus ging ik op zoek naar een fijne draagdoek voor een fijne prijs. En daar vond ik de draagdoek van Smallvips. Dit is een rekbare draagdoek gemaakt van 100% natuurlijke bamboe-tricot. Ze zijn verkrijgbaar in mooie effen kleuren. Ik heb de mooie rode versie uitgeprobeerd.

Wiebel de wiebel

Als onervaren draagmama is het even wennen dat knopen. Maar tegenwoordig kun je alles leren via YouTube en zo ook het knopen van een draagdoek, maar er zit ook een duidelijke knoopinstructie bij de doek inclusief foto’s. Eenmaal geknoopt ziet het er ingewikkelder uit dan het is. Belangrijk is vooral dat je strak genoeg knoopt, want zo belast je je rug en schouders zo min mogelijk. Ik ben in het bezit van een vrij bewegelijke zoon en zo rustig als al die kindjes die in de draagdoek gestopt worden zitten in de filmpjes op YouTube, zo rustig is mijn zoon absoluut niet en dat is nog zacht uitgedrukt. Extra uitdaging dus, maar ook dat lukt!

Lekker bouncen!

Wat me vooral meteen op viel aan de draagdoek van SmallVips is de lengte. Hij is 5 meter lang!! Ik ben zelf niet zo groot en breed en ik houd dus enorm veel stof over. Met de staart die ik na het knopen heb hangen zou ik bijna nog een kindje kunnen dragen. De lengte maakt voor mij het knopen ook lastiger. Je kunt de staart eventueel nog een keer naar voren doen en dan op je buik knopen, zodat de stof niet constant tussen je benen flubbert. Mijn zoon vond het wel heerlijk zo rond gedragen te worden en hij keek uiteraard zijn ogen uit. Hij beweegt zoals gezegd wel veel en daardoor gaat de doek snel losser zitten. Meestal zie ik kindjes heerlijk relaxed zitten in zo’n draagdoek, maar de mijne wordt er vaak erg enthousiast van en gaat echt bouncen (alsof hij paardje rijdt zeg maar). Het is een rekbare doek, dus je moet hem sowieso even goed indragen en wassen zodat de rek uiteindelijk iets minder wordt.

De doek is geschikt voor kindjes tot 12 kilo (dit is getest door gecertificeerde consulenten), maar dus vooral zeer geschikt voor de newborns. Doordat de doek zo rekbaar en heerlijk soepel is sluit het helemaal om het lijfje heen, wat natuurlijk erg fijn is.

Vriendin doet de test

Nu heb ik om toch een betere test te kunnen doen mijn vriendin Gwen gevraagd de doek te testen. Zij is wat langer dan ik en heeft een dochtertje van 8 maanden.  Ze wilde juist graag uitproberen of een draagdoek iets voor haar was en ging dus vol enthousiasme aan de slag.

Haar bevindingen:

met behulp van manlief in 2x proberen goed geknoopt – duidelijke knoopinstructie op A4.

* stofje is lekker zacht
* baby zit (in eerste instantie) stevig, maar omdat dochterlief veel beweegt, rekt de stof snel
* door de rek/of onze knooptechniek ging ik haar (onbewust) met mijn handen ondersteunen, bang dat ze ‘wegzakte’
* door de rek/of onze knooptechniek ging het gewicht aan het einde aan mijn schouders hangen: zwaar!
* door de rek/of onze knooptechniek 2 x in 45 minuten opnieuw strak laten strekken en vastknopen door manlief
 
Eindoordeel:
* een draagdoek: top, geweldig, wil ik (en dochterlief) ook!
* deze draagdoek: te lang en te veel stretch, waardoor hij in driekwartier 2x ‘aangetrokken’ moest worden en aan het einde het gewicht te veel aan mijn schouders hing.

Beginnelingen

Nu klinkt het allemaal misschien niet reuze enthousiast over deze draagdoek, maar toch vind ik het zelf een hele fijne doek. Wij zijn beiden beginners, dus het is ook even oefenen en wennen. Als je meer ervaring hebt in knopen is het denk ik makkelijker om hem voldoende strak te krijgen. Wel had ik graag de keuze gehad in de lengte van de doek. Niet elke mama is hetzelfde gebouwd en bij mij is one size fits all eigenlijk nooit een ‘passende’ term geweest. Voordeel is wel dat de papa’s deze doek ook kunnen gebruiken door de lengte. Bij het dragen van een kleinere  / jongere baby rekt hij denk ik niet zo erg als bij mij en bij Gwen nu het geval was. De doek is dus geschikt tot ongeveer 12 kilo en als hij eenmaal goed is ingedragen en gewassen, dan zal een deel van de rek eruit zijn. Dan hoef je ook niet meer steeds strakker te trekken.

Kortingscode voor Smallvips!

Wil je graag zelf deze mooie, luchtige (wat een mooi woord nu ik dit zo schrijf in de tuin onder het warme zonnetje) doek hebben? Je kunt hem bestellen op de site van SmallVips. Je kunt de doek nu met 5 euro korting bestellen als je de kortingscode ‘gezondemama2013′ bij je bestelling invult. Dit geldt voor alle lezers/lezeressen van degezondemama.nl dus als je dit bericht deelt via twitter en/of facebook kunnen je bevriende papa’s en mama’s ook met korting bestellen.

Comments (2)

  1. Marjolein 7 jaar geleden

    Wat leuk om al die bevindingen te lezen. Ikzelf draag mijn dochter van 12 weken zeer regelmatig. Ik heb ook een tricot doek, van ByKay. Een heerlijke zachte doek die makkelijk knoopt. Ook heb ik een katoenen doek, van Didymos. En hoewel deze vooral in het begin, veel lastiger is om te knopen ben ik echt fan van deze doek. Het draagt zoveel steviger, want ook mijn kleine meisje zakt langzaamaan naar beneden in mijn tricot doek en zij weegt nu 6 kilo. Heel ongemakkelijk voelt dat, ik houd steeds mijn hande onder haar bips voor ondersteuning en dat lijkt me niet de bedoeling. De katoenen doek daarentegen blijft heerlijk op zijn plek en mijn meisje blijft dus lekker waar ze hoort te zitten. Wat ik ook een plus vind (puur esthetisch dan) zijn de prachtige prints en kleuren waarvan de katoenen doeken zijn gemaakt.

  2. Maaike 6 jaar geleden

    Ik heb zelf deze draagdoek en mij bevalt hij heel goed. Mijn zoon is nu 11 weken oud en ruim zes kilo. Als hij onrustig is, valt hij doorgaans binnen 5 minuten in slaap in de draagdoek. Strak knopen is wel een must en na verloop van tijd zakt hij inderdaad wat naar beneden. Ik vind de dunne stof wel fijn knopen en in de zomer was deze draagdoek heel fijn. Heb ook een tricot draagdoek (favoriet van zijn papa), maar die was toen veel te warm. Als we een paar kilo verder zijn, verwacht ik dat een geweven draagdoek nodig gaat zijn. Ik heb begrepen dat die minder snel uitzakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*