Zo drink je je koffie elke dag heet

Zo drink je je koffie elke dag heet
juli 20, 2017 sharon

Ik drink elk dag mijn koffie heet. Of nou ja. Misschien een paar uitzonderingen. De temperatuur zoals ik mijn koffie het liefste drink. Ja, ik heb kleine kinderen. Kleine kinderen die me weleens wakker houden ’s nachts. En ik waardeer koffie enorm in mijn leven. Ik vind het ontzettend lekker en hoe mijn nacht ook was en welk been ook het eerst uit bed ging: ‘ s ochtends een koffie vind ik altijd heel prettig. Heet, om precies te zijn.

Omdat ik zo graag mijn koffie heet drink, heb ik een speciale skill ontwikkeld. Om mijn koffie heet te drinken. Het duurt niet lang, meestal 5 minuten, ronduit 10. Wat kan ik daarvan genieten.

Nu heb ik een baby van 4 maanden, en die heeft soms bepaalde noden die niet kunnen wachten. Dat snapt ze nog niet, hoort bij de leeftijd. Dus ik plan mijn koffiemoment ergens in het schema van mijn baby. Tijdens de voeding kan wel, tijdens het moe-zijn-en-in-slaap-proberen-te-komen niet. Tijdens het slapen kan het weer wel (logisch).

Mijn andere kinderen (3 en 5) hebben tijdens mijn koffiemoment even te wachten. Boekje lezen? Even wachten. Kleren aantrekken? Even wachten. Schoenveter vastmaken? Vooruit, snel. Billen afvegen? Ok dan. Verder? Even wachten.

Ik vind het belangrijk dat mijn kinderen leren dat er grenzen zijn en dat ik niet voor elk wiedewasje opspring als een soort mama superhero. Geduld en zelfbeheersing zijn mooie kwaliteiten die van begin af aan geoefend mogen worden. Ik gebruik mijn koffie moment daarvoor. Zo kan ik dagelijks genieten van een hete kop koffie (of twee), en zij kunnen dagelijks oefenen dat ze soms even moeten wachten.

En dat dat ok is. De wereld vergaat niet.

Soms bedenken ze zelfs zelf een oplossing voor hun probleem en ben ik daarna niet eens meer nodig. Op die manier draagt het ook nog bij aan het zelfvertrouwen, want: hey, ik kan mijn eigen probleem oplossen!

Comment (1)

  1. Vivian 2 jaar geleden

    Zo herkenbaar!!!! Hier exact hetzelfde. Als papa en mama “koffietijd” hebben. Zo noemen we het ook, even wachten want papa en mama hebben koffie tijd!

    Het mooie is, naast geduld leren dat onze kids het moment van connectie ook tussen mij en mijn man zien. Het belang van samen zijn/connectie/vreugde. Onze zoon kwam laatst, mama, als ik later getrouwd ben. Mag ik met mijn vrouw dan ook koffie tijd?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*