Genieten van je dag – ongeacht het weer

Genieten van je dag – ongeacht het weer
juni 26, 2017 sharon

We hebben wat warme dagen gehad afgelopen week. Ik zag verschillende mensen huffen en puffen en ik heb nergens last van. Vroeger (voordat ik in Californië woonde) pufte ik ook mee. En nu eigenlijk niet. Ik bekeek ook even het weer voor deze week op de plek waar wij woonden. Zie de foto.

Je mag best puffen

Als je het warm vindt, mag je best puffen. Het is ook soms warm, het is soms ook vervelend (wanneer je bijvoorbeeld je kind op bed probeert te krijgen of naar school moet haasten) en zweet is niet ieders favoriet. Ik vind het bijna een wonder dat ik nergens last van heb. Mijn favoriete temperatuur is ongeveer 15 graden, moet je nagaan. Maar het is nu anders. Ik ben het gewend. Ik ben gewend aan veel heter, 30 graden is niks. Ik weet nog dat, wanneer ik met Nederlands besprak dat het 43 graden was, dat iemand dan nog zei ‘ja, maar dat is droge hitte’. Oh ja. Dat maakt het een stuk koeler 😉 Uiteraard is droge lucht prettiger dan benauwde plaklucht, maar 43 graden is gewoon warm. En je mag best puffen wanneer het oncomfortabel is. Of bij airco en waaiers gaan wonen.

Accepteer

En toch is er iets geweldigs aan het weer en het niet van invloed laten zijn op je humeur. Zowel regen als hitte. Storm en hagel. Het is ok om af en toe te balen. Maar om er in het algemeen gewoon in mee te gaan, je kunt er tenslotte toch niks aan doen. Ik weet niet of ik ‘gewend blijf’ aan het warme weer, of dat het nu gewoon zo is omdat ik net terug ben. Hoe dan ook, wat relaxter met het weer omgaan en genieten zoals het is, kan iedereen.

Wat een heerlijk weer he!

Terwijl ik twee flinke regenseizoenen heb meegemaakt in Californië, heb ik mogen leren hoe mensen dankbaar met regen omgaan. In Californië was het al jaren droog en is het gelukkig weer goed gaan regenen en sneeuwen in de winter. Maar die droogte zorgde voor problemen. Dus elke keer dat het regende, zeiden mensen tegen elkaar: ‘wat een heerlijk weer he!’. En ‘ik heb gezien dat het echt goed weer wordt deze week’. Dan kijk je, de hele week regen. Wij Nederlanders zien dat anders, maar daar was regen het beste weer wat je kon hebben. Hoewel ik niet altijd deelde in de regenvreugde, heb ik mezelf verplicht er nooit over te klagen, of in elk geval zo min mogelijk (geen garanties toen ik hoogzwanger was na een langslopend regenseizoen). Er viel zoveel regen, dat het ging overstromen (zie hier, toen we dachten een roadtrip te gaan maken, die viel in het water).

Je doet er niks aan

Weet je. Je hebt het recht om te balen van het weer. Maar je doet er zo weinig aan. Klagen kun je vergelijken met verzetten tegen wat is. Je kunt er ook in meegaan en doen wat je kunt doen. Ook met je kinderen. Die vinden het helemaal niet erg om in plassen te stampen en met paraplu’s te spelen. Soms leer ik van mijn kinderen dat het allemaal wel meevalt, en dat je er het beste van kunt maken, ongeacht de situatie.

En in de hitte, neem je gewoon een stapje terug. Alles opengooien, genieten van het briesje, lekker uit de zon blijven en gewoon je dingetje doen. Zweet accepteren en een koude douche nemen om het weer op te schonen. Boodschappen ’s ochtends vroeg of aan het eind van de dag. Niet teveel verwachten en watermeloen eten. Zoiets 😉

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*