De liefde die ik mijn kinderen wil meegeven & leren

De liefde die ik mijn kinderen wil meegeven & leren
juni 28, 2017 sharon

Gister noemde ik al de normen en waarden die ik in ons gezin nastreef, voor mezelf en in opvoeding. Die normen en waarden representeren wat wij doen als familie. Het onderwerp liefde wil ik graag nog even uitlichten. De volgende tekst helpt me enorm met voor me zien ‘of iets liefde is’.

Liefde is een belangrijke factor voor nu en altijd. Liefde komt overal terug. Maar als je goed nadenkt wat liefde dan is, dan is dat best lastig te beantwoorden. Ik wil zelf liefdevol opvoeden, maar hoe ziet dat eruit? En ik wil mijn kinderen leren liefhebben, maar hoe ziet dat er dan uit?

Mijn maatstaf komt hier vandaag. Met deze tekst kan ik gemakkelijk meten of ik liefdevol bezig ben, naar mezelf of naar anderen, en ditzelfde geldt in mijn opvoeding.

⁴Love is large and incredibly patient. Love is gentle and consistently kind to all. It refuses to be jealous when blessing comes to someone else. Love does not brag about one’s achievements nor inflate its own importance.
⁵Love does not traffic in shame and disrespect, nor selfishly seek its own honor. Love is not easily irritated or quick to take offense.
⁶Love joyfully celebrates honesty and finds no delight in what is wrong. ⁷Love is a safe place of shelter, for it never stops believing the best for others. Love never takes failure as defeat, for it never gives up.
⁸Love never stops loving.
1 Korinthe 13:4-8 (Passion Translation).

Ofwel.

Liefde is groot en ongelooflijk geduldig. Liefde is zacht en altijd vriendelijk voor iedereen. Het weigert jaloers te zijn wanneer zegen iemand anders toekomt. Liefde schreeuwt niet over prestaties, noch op zijn eigen belangrijkheid.
Liefde leeft niet in schaamte en oneerbiedigheid, en zoekt ook niet egoïstisch naar eigen eer. Liefde is niet makkelijk geïrriteerd of snel beledigd.
Liefde viert eerlijkheid en vindt geen vreugde in wat er mis is. Liefde is een veilige plek van onderdak, want het houdt nooit op om het beste voor anderen te geloven. Liefde neemt nooit mislukking als nederlaag, want het geeft nooit op.
Liefde stopt nooit met liefhebben.

Dit zegt voor mij zoveel als moeder. Deze moeder wil ik zijn. Eentje die ernaar uitstrekt zo te zijn. Naar mijn kinderen, naar mijn partner, naar mijn andere naasten en naar iedereen. Ik wil het beste uit mezelf halen en dit is hoe dat er voor mij uitziet.

Lukt dat altijd? Nee. Soms lijkt het of het meer niet lukt dan wel. Maar het is een droom, een visie, iets om naar uit te strekken. Een spier die getraind moet worden, en elke dag training nodig heeft. En langzaam, heel langzaam, wordt het steeds een beetje meer zoals die droom. Nooit opgeven, dan komt het steeds dichterbij 🙂

Comments (2)

 1. marlies 3 jaar geleden

  Mijn trouwtekst 😊 heel mooi maar idd soms zo lastig! En dan wil je het goede voorbeeld geven aan je dreumes en ga je zelf soms behoorlijk de mist in, oeps! Maar ik denk dat kinderen dat ook moeten leren, dat mama’s het niet altijd goed doen.
  Leuk om je blogs te lezen!

  • Auteur
   sharon 3 jaar geleden

   Dat denk ik ook, dan weten ze dat het er helemaal bijhoort! xx

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*