Welke kleur past bij jou? DIY kleurtest

Welke kleur past bij jou? DIY kleurtest
juli 21, 2014 sharon

softJaren geleden vond ik kleurentesten veel te zoetsappig. Ik hoefde dat niet, ik kocht wel gewoon wat ik leuk vond en dat was goed genoeg. Toch is het wel interessant, omdat sommige kleuren je nu eenmaal beter staan dan andere. Nog steeds koop ik graag gewoon wat ik leuk vind, maar het lijkt me ook wel wat om dan rekening te houden met welke kleuren je goed staan en welke niet. Gevoelsmatig weet je dat wel, maar zo’n test kan je ook weer op nieuwe ideeën brengen waar je zelf in eerste instantie niet aan denkt.

Een kleurtest – hoe zit dat

Het idee is dat bij iedereen bepaalde kleuren goed passen bij de haarkleur, kleur ogen en kleur huid. En dat wanneer je die kleuren draagt je er daadwerkelijk beter, stralender, mooier uitziet. En als je kleuren draagt die niet bij je passen, dit juist lelijker maakt, maar ook de minder mooie dingen van jezelf accentueert. Jikes.

Geen tijd…

Nu ik tot in m’n oren in poepluiers en peuterpraat zit, en ook nog wat andere dingen te doen heb, zie ik mezelf niet even snel ‘in person’ een kleurtest laten doen, al lijkt dat me wel leuk. Dus ik probeerde het zelf een beetje te bedenken. Het jammere is dat wanneer ik het zelf bedenk, ik niet verder kom dan wat ik al weet.

DIY online test

Maar nu, voor alle drukke mama’s, of je nu echt geen tijd hebt of geen behoefte hebt om er tijd voor te maken, een online DIY kleurtest 🙂 Je volgt gewoon de stappen en klikt een beetje door tot je bij je kleuren komt. (zie hier)

Even ontspannen

Superleuk, ik vond het ontspannend en meteen weer wat inspiratie voor nieuwe kleuren. En ik weet ook waarom bepaalde kledingstukken de kast maar niet uitkomen, want gevoelsmatig weet je het best wel. Maar voila, hier het duwtje in de rug 🙂

Ik ben trouwens soft summer met soms wat soft autumn. Jullie??

Comments (2)

 1. Bianca 6 jaar geleden

  Ik ben ook een soft summer, denk ik. Ben toevallig net ook met dit onderwerp bezig, ik heb net geschreven hoe ik mijn kledingkast opgeruimd heb (http://www.mamawijs.nl/opruimen-33-dingen-in-mijn-klerenkast/). Interessante info, maar soms denk ik ook wel eens dat het allemaal net niet helemaal klopt voor mij. 😉

  • Auteur
   sharon 6 jaar geleden

   Ja het blijft een algemeen iets he 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*