Van wegwerp naar wasbaar: wattenschijfjes

Van wegwerp naar wasbaar: wattenschijfjes
december 7, 2012 Diana

Wattenschijfjes of gezichtsreinigingsdoekjes, wasbaar? Ik moet toegeven dat ik er zelf ook niet eerder aan had gedacht, maar ik wou dat ik het wel gedaan had! Ik verslond namelijk altijd veel wattenschijfjes. Om één of andere reden had ik de gewoonte ontwikkeld om mijn gezicht te reinigen met een reinigingslotion in plaats van water en zeep. Voor het slapen gaan ben ik moe en dan wil ik meestal niet te veel gedoe meer en ik deed dan altijd veel reinigingsmelk of lotion op een wattenschijfje. Ik verbruikte er soms weleens 5 per keer als ik een dag iets meer make up droeg. Dat kan beter, bedacht ik me op een dag. Ik kreeg van De Beautydrogist een setje uitwasbare Lamazuna reinigingsdoekjes om uit te proberen.

Waarom wasbaar?

Reguliere wegwerp wattenschijfjes worden gebleekt met agressieve middelen en dit lijkt me niet geweldig voor het milieu, maar ook niet zo lief voor de huid. Ook wordt bij het verbouwen van katoen ontzettend veel bestrijdingsmiddelen gebruikt. Uiteraard is er een beter alternatief: biologische wattenschijfjes. Ik vind de bio variant hele fijne wattenschijfjes, maar kosten bijna 2 euro per pak, en gezien mijn verbruik wordt dat een dure aangelegenheid. Op lange termijn zijn de wasbare reinigingsdoekjes van Lamazuna niet alleen een voordelige oplossing, maar ook een milieu- en huidvriendelijke oplossing!

Lamazuna Reinigingsdoekjes

De reinigingsdoekjes komen in een mooi setje met een leuke opbergdoos en een handig wasnetje waarin je de gebruikte doekjes in kan opsparen totdat je gaat wassen. Super handig! Alleen had ik vierkante doekjes gekregen terwijl ik wel een rond wasnetje had. Maar dat was voor mij verder geen probleem.

De reiniging van mijn gezicht met de wasbare wattenschijfjes

Qua gezichtsreiniging kan ik zeker zeggen dat ze beter werken dan welk wattenschijfje die ik ooit in mijn handen heb gehad. Per reinigingsbeurt heb ik vaak genoeg aan 1 doekje die ik alleen maar hoef te bevochtigen met wat water. Er komt geen reinigingsmelk of lotion aan te pas, en het verwijdert mijn make-up supersnel en grondig. Ik stond er de eerste keer echt van te kijken! Niet alleen bespaar ik zo op lange termijn op wattenschijfjes, maar ook dus op reinigingslotion en melk! En als je toch wat lotion of reiningsmelk wilt gebruiken, dan heb je veel minder nodig. Als dat niet lief voor mijn portemonnee is!

De was

Toen het netje bijna vol was gooide ik het in de was. Zo simpel is het dus en het kost je dus nauwelijks meer werk. Eén nadeel: ze komen helaas niet meer zo schoon uit de was. Toen ik ze weer wilde gebruiken zag ik de zwarte vlekken van mijn mascara op bijna alle doekjes. Dat vond ik wel heel jammer. Maar desondanks reinigen ze nog heel goed. Voor wie er niet mee zit dat ze niet meer superschoon uit de was komen, zijn ze dus echt een aanrader!

Je kunt ze bestellen bij De Beautydrogist, een online drogist met allemaal leuke en hippe eco vriendelijke en natuurlijke cosmetica en verzorgingsproducten!

 

Comments (4)

 1. Petty 7 jaar geleden

  Maar wat maakt zo’n reinigingsdoekje dan een reinigingsdoekje? Ik gebruik zelf ook heel graag de hydrofiel washandjes (hema) van de kinderen als reinigingsdoekje, samen met kokosolie, ideale eye-remover!

  • Auteur
   Diana 7 jaar geleden

   Het ligt het hem vooral aan het structuur van het doekje en het materiaal waardoor make up met alleen wat water heel makkelijk verwijdert.

   De hydrofiele washand met kokosolie is ook een idee 🙂 Maar doe je daarmee je hele gezicht? Of alleen je ogen? Met bovenstaande doekjes kun je echt heel je gezicht doen. Nu draag ik niet zo vaak foundation en dergelijke, maar dat doet ie dus ook goed 🙂

 2. Nelleke 7 jaar geleden

  Om ze goed schoon te krijgen kan je ze voorweken in een badje met soda. Je kan een klein prullenbakje kopen, vullen met warm water en wat soda en daar het wasnetje inhangen als een vuilniszak en daar je doekjes in doen.
  En anders kan je ze altijd nog in de zon laten drogen, die bleekt de vlekken er uit (zodra we weer zon hebben dan 😉 )

  Hydrofiel washandjes of gewone washandjes moeten het ook doen denk ik! Dit is toch weer polyester zag ik en wie weet wat daar allemaal in zit. Bamboe lijkt me ook lekker hiervoor.

 3. marion 7 jaar geleden

  micro washandjes van de aldi werken ook perfect, of microdoek van action, maar ik heb van oude katoenen luiers rondjes geknipt, per 2opelkaar genaaid, en ookmin een waszakje meewassen.
  Voorweken in een emmertje is een aanrader, geldt ook voor stoffen maandverband, evt soda of azijn erbij, en ze komen vrijwel vlekkenloos uit de was…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*