Producttip: vitamine d3 druppels zonder troep voor mama’s

aov409Het wordt weer donkerder en kouder buiten. Ook al laat het zonnetje zich nog best eens zien, ook de zon wordt weer minder krachtig en de aanmaak van vitamine D komt in het gevaar. Ik moet eerlijk zeggen dat ik vrij laks ben met het suppleteren van vitamine D aan mijn dochter, maar daar komt verandering in. Het is wel degelijk een bewezen iets dat vitamine D zeer nuttig is, niet voor niets raadt zelfs het Voedingscentrum en het consultatiebureau het zelfs aan.

Vitamine D voor baby’s zonder troep

Voor de vitamine D druppels zonder troep voor baby’s heb ik al eens geschreven, zie hier. Wij gebruiken hier de variant van Bonusan.

Vitamine D druppels voor mama’s

Maar vitamine D is niet alleen belangrijk voor baby’s. Mama’s kunnen ook best wat vitamine D gebruiken! Ik hoop zeer binnenkort hier wat uitvoeriger op in te gaan, maar voorlopig alleen de producttip: vitamine D druppels zonder troep voor mama’s. AOV 409. Deze zijn dus niet voor kindjes (niet geschikt voor kinderen onder de 10 jaar). Het fijne aan druppels vind ik dat er geen capsules omheen zitten, met gekke stoffen. En je kunt zelf doseren, ook heel prettig.

Verwarring over ingrediënten

Volgens de AOV website zitten deze ingrediënten in de druppels: Triglyceriden, vitamine. Vet en vitaminen dus. Dat is logisch, want vitamine D is in vet oplosbaar en niet in water.
Volgens sommige verkopende websites waren dit de ingrediënten: Suiker (glucosestroop), water, emulgator (polysorbaat 80), anijsolie, conserveermiddel (kalium sorbaat).
Ik heb contact gehad met AOV en het nagevraagd, volgens hen is de eerste ingrediëntenlijst de juiste. Dat scheelt! Ik denk dat ik het namelijk wel red zonder suiker in mijn vitamine D druppels 🙂

Ik ga mijn leven beteren en vitamine D wat serieuzer nemen, en ik begin met de druppels 🙂

2013-10-18T10:54:16+00:00

Over

Mijn leven in getallen: 31 jaar oud, 9 jaar getrouwd met Sebastiaan. Moeder van Keela (5), Judah (3) en Vanna (maart 2017). Niet perfect. Leert elke dag. Ik houd van grote dromen, nieuwe dingen, mooie mensen, lekker eten, persoonlijke ontwikkeling en uitdagingen.

10 Reacties

 1. Susan oktober 23, 2013 om 8:26 pm- Antwoorden

  Haha grappig dat juist jij schrijft: niet voor niets raadt zelfs het Voedingscentrum en het consultatiebureau het zelfs aan… Uhm meestal reden om het juist anders te doen 😉

  • sharon oktober 23, 2013 om 9:51 pm- Antwoorden

   ik zeg ook niet dat de aanbevolen hoeveelheden zijn zoals ze zouden moeten zijn 😉 maar vitamine d is een bewezen zeer belangrijke vitamine waar zeer veel mensen tekorten in hebben 🙂 zelfs bekende instanties weten dat, misschien alleen niet de diepte ervan 🙂

 2. Saskia oktober 23, 2013 om 8:40 pm- Antwoorden

  Ik vind zelf capsules juist handig om in te nemen. Ik koop ze bij vitaminesperpost. Zit weinig troep in, alleen vitamine D3, olijfolie, water, en glycerine en gelatine. Dat laatste zou je als troep kunnen bestempelen natuurlijk, dat wel. Maar er zit geen suiker, zout, zetmeel, gist, tarwe, gluten, soja, melk, eieren, weekdieren of conserveermiddelen in.

  • sharon oktober 23, 2013 om 9:52 pm- Antwoorden

   valt inderdaad mee! Ik vind eigenlijk nooit capsules zonder vulmiddelen en een dingetje om de capsule te bouwen 🙂

 3. Petty oktober 23, 2013 om 10:47 pm- Antwoorden

  Euh… Ik, de mama, gebruik ook de Bonusan voor mezelf. Waarom zijn deze eigenlijk alleen voor kinderen??

  • sharon oktober 24, 2013 om 12:56 pm- Antwoorden

   Kan ook voor jezelf hoor! Meestal heeft het met dosering te maken 🙂

 4. Kelly oktober 24, 2013 om 2:38 pm- Antwoorden

  Fijn om ook nog andere vitamine D druppels te leren kennen!Voor mijn zoontje gebruik ik altijd die van Solgar, de Liquid Vitamin D-3. Lijkt mij ook een goeie, zit alleen wel nog een natuurlijke sinaasappelsmaakstof in.

 5. Daphne december 2, 2013 om 5:52 am- Antwoorden

  Kaliumsorbaat kan toch ook huidirritaties veroorzaken?

 6. Esther januari 24, 2014 om 9:43 pm- Antwoorden

  Zijn de Bonusan Vitamine D druppels ook geschikt voor baby’s?
  Ik lees nl. Dit product bevat hoeveelheden vitamine D die uitsluitend geschikt zijn voor kinderen van 1-6 jaar, zwangeren, zogenden en personen van 60 jaar en ouder.

 7. Sunshine mei 24, 2015 om 1:14 pm- Antwoorden

  De enige echt zuivere d3 is vanuit de korstmosolie van vitashine, in nl verkrijgbaar. Zelf haal ik de mykind organics van garden of health uit engeland. Volledig bio en vegan. Gewoon een tip 😉

  Ieder heeft weer een andere zoektocht.. Er zijn zoveel moeders in dezelfde situaties die ook dit allemaal al hebben bedacht en zo leven. Maar dan geen blogje hebben in de publiciteit 😉

Geef een reactie