Oude kussenslopen met vele functies (budgetvriendelijk)

Oude kussenslopen met vele functies (budgetvriendelijk)
juli 11, 2014 sharon

SONY DSCOude kussenslopen zijn echt superhandig! Je kunt ze voor van alles gebruiken, waaronder als waszak. Je kunt je eigen oude kussenslopen nemen, of in de kringloopwinkel kijken of ze wat hebben. Vaak hebben ze er best veel, want niemand wil ze hebben. Ik heb die van mij gekocht op de Noordermarkt in Amsterdam, waar ze van die echte retro dingetjes hebben. Maar in de kringloopwinkels zie ik ook vaak genoeg leuke dingen!

Met oude kussenslopen:

  • kun je een ‘waszak’ maken waar je vieze was in verzameld
  • je kunt er kussens van maken voor je kussens die wel een leuk mooi printje kunnen gebruiken. Je kunt ze gemakkelijk op maat maken, namelijk door te meten hoe groot de huidige kussenhoes is, dan knip je je ‘nieuwe’ op maat (je hoeft dan maar 2 kanten te knippen). Eén kant naai je zo dicht en de andere kant naai je dicht met een rits erin.
  • je kunt er oude ‘theedoeken’ van maken. Vooral met kleine kindjes gebruik je veel doeken (hydrofielluiers) voor van alles en nog wat. Wij gebruiken die dingen als slab, theedoek, schoonmaakdoek, verschoondoek, net waar het uitkomt. Inmiddels hebben die hydrofielluiers heel wat vlekken en ‘oorlogswonden’. Dit soort doeken kun je ook maken van oude kussenslopen en dat ziet er nog fantastisch uit ook! Wel een klein randje omsticken dan, zodat het niet gaat rafelen.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*