Ontmoet Nanne: onze nieuwe blogger op degezondemama!

Ontmoet Nanne: onze nieuwe blogger op degezondemama!
augustus 14, 2013 Nanne

DSC_0447Graag stel ik mij aan jullie voor! Ik ben Nanne, 28 jaar en woon met man en kind in Den Haag. Ik houd van taarten bakken en dansen. Het liefst alles tegelijk samen met mijn dochter van twee jaar, die tegenwoordig heel blij ‘Taartje bakken! Meis roeren!’ roept als ik vraag of we samen iets gaan bakken.

Mama

Gezond leven was iets waar ik mij altijd al voor interesseerde. Tijdens mijn jeugd en studententijd at ik gezond (veel volkoren boterhammen, Liga’s en soep uit zak) en sportte regelmatig. Mijn gewicht was netjes, dus ik beschouwde mijzelf altijd als gezond. In 2010 werd ik zwanger, wat een geluk! Helaas werd ik ernstig ziek, maar het liep goed af en in 2011 werd onze prachtdochter Meis geboren. Wat was het overweldigend: het prachtige kindje, de geurtjes, de gekke bekken en het eindeloze knuffelen. Mijn liefde bleek onuitputtelijk, ook al is het soms zwaar en vermoeiend, verrukkelijk blijft het! Door de ziekte die ik had heb ik mijn levensstijl aan moeten passen.

Gezonde voeding

Uit onderzoeken in het ziekenhuis bleek dat mijn lijf suiker niet goed verdraagt. Ik las tientallen boeken over de effecten van voeding. Totaal gedesillusioneerd kwam ik erachter dat alles wat ik als gezonde voeding had bestempeld, dat niet zonder meer was. Niet voor mij in elk geval. Een volkoren boterham met Milner kaas, gezond? Soep uit een zak, gezond? Liga als tussendoortje, gezond?

Biologisch

Sinds anderhalf jaar eet ik suikervrij, tarwearm en zuivelarm. Ook doe ik in volle overtuiging mijn boodschappen bij de biologische supermarkt. Omdat ik erin geloof dat er meer voedingsstoffen zitten in biologisch eten, maar ook omdat ik nu ik mama ben inzie dat we met respect moeten omgaan met de wereld om ons heen. Dat heeft Meis mij nog meer doen inzien. We zijn onderdeel van de natuur, we zijn geen eigenaren. Tegelijk ben ik mij ervan bewust dat ik mijn gezondheid, of die van mijn dochter en vriend, niet kan controleren. Mijn nieuwe levensstijl is geen garantie voor een ziektevrij leven. Ik besef me dat het niet vanzelfsprekend is om gezond te zijn en ben dankbaar dat het nu goed gaat met ons.

Minder verspilling

Rauwe cashewnoten, biologisch vlees, onbespoten bosbessen: onze uitgaven aan boodschappen zijn sterk gestegen sinds we een ander eetpatroon hebben en bij de biologische supermarkt boodschappen doen. Maar elk nadeel heb z’n voordeel: nu we onze boodschappen bij de biologische supermarkt doen, gooien we bijna niks meer weg!

Suikervrij

In de keuken ben ik volop aan het experimenteren met suikervrije taarten. Mijn bevindingen ga ik delen in het kookboek ‘Zoet zonder suiker’ met recepten voor suikervrije taarten en koekjes. Want ik wil iedereen zo graag laten zien hoe makkelijk het is om gezonde taartjes te bakken!

Delen

Omschakelen naar een nieuw voedingspatroon kost tijd en energie. Inmiddels hebben we onze draai gevonden, met havermoutpap als ontbijt en avocado of gekookt eitje als tussendoortje. Er ging de afgelopen twee jaar een wereld voor mij open aan nieuwe voedingsinzichten. Dagelijks experimenteer ik met recepten waar mijn dochter haar vingers bij aflikt. Graag wil ik deze nieuwe inzichten met jullie delen!

Comments (10)

 1. Susan 7 jaar geleden

  Leuk Nanne, ben benieuwd naar je blogs!

 2. Simone 7 jaar geleden

  Welkom! Hier ook taartenliefhebbers in huis dus ben benieuwd naar het boek wat je aan het schrijven bent 😉

 3. Auteur
  Nanne 7 jaar geleden

  Dank Susan!
  En Simone, wat leuk dat je graag taarten bakt! Op de facebookgroep ‘Zoet zonder suiker’ kun je de ontwikkelingen rondom mijn kookboek volgen. Groetjes!

 4. Jeanine 7 jaar geleden

  Welkom! Ik ben erg benieuwd naar je blogs! Wij leven thuis ook suikervrij en zijn altijd op zoek naar lekkere recepten!

  • Auteur
   Nanne 7 jaar geleden

   Dank voor het welkom, en leuk dat jullie ook suikervrij eten!

 5. suzy 7 jaar geleden

  Hoi nanne,

  ik ben benieuwd naar je blogs. Ik herken veel in je verhaal. Ook ik ben na de geboorte van mijn zoon (1)me veel meer gaan verdiepen in een gezonde natuurlijke levensstijl. Ik eet zelf ook nagenoeg suikervrij en bakinspiratie is altijd welkom. En misschien komen we elkaar in real life ook wel tegen bij de bio-winkel. Ik woon nl ook in Den Haag.

  • Auteur
   Nanne 7 jaar geleden

   Hoi Suzy, dank voor je reactie dat je veel herkent in mijn verhaal over een andere ‘mindset’ na het krijgen van een kindje. Het is ook zo’n prachtige en oer-natuurlijke ervaring om moeder te zijn! Leuk dat je ook in Den Haag woont. Wat zijn jouw favoriete plekken voor biologisch eten? Ik ga naar de Ekoplaza voor de boodschappen, uiteten doen we bij de Hagedis (grote Pyr), lunch doe ik het liefst bij Fresh Fine Foods (zijstraatje van het plein) en bij Kali Tengah (Weimarstraat) koop ik soms suikervrije bio koekjes of taartje van Mijn Cake. Ben benieuwd of jij nog leuke bio tips hebt!

 6. Chantal 7 jaar geleden

  Welkom Nanne,

  Wat leuk dat je gaat bloggen. Ik ben erg benieuwd naar je recepten. Volgende week dinsdag wordt mijn dochter 1 jaar, een lekker suiker- en zuivelvrij recept zie ik dus wel zitten :). Hopelijk ga je je bakinspiratie snel met ons delen. Succes em veel schrijf plezier

 7. Jennifer 5 jaar geleden

  Hoi. Bak je ook taarten op bestelling? Bijv een chocoladetaart zonder suiker? Ik woon in Den Haag, ben net gestart met eten zonder suiker en ik ben zelf niet zo’n bak fan

  • sharon 5 jaar geleden

   Volgens mij doet niemand van ons dat 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*