Natuurlijke oplossing bij vaginale ongemakken

Natuurlijke oplossing bij vaginale ongemakken
december 22, 2014 pippi

symbiovagVan nature heb je verschillende soorten (goede) bacteriën en schimmels in je vagina. Die heb je daar nodig voor een goede balans. Maar soms raakt het intieme ‘milieu’ uit balans. Bijvoorbeeld door antibioticagebruik, pilgebruik, zwangerschap of stress. Dan loop je kans op een vaginale schimmelinfectie of bacteriële vaginose. Soms gaat de verstoring vanzelf over, maar soms heeft je lijf wat hulp nodig.

Je intieme milieu herstellen

Een tijdje terug had ik zelf klachten die leken te passen bij bacteriële vaginose. Een aantal jaar geleden ben ik met vergelijkbare klachten naar mijn huisarts gegaan, en hij dacht aan bacteriële vaginose en schreef mij (alleen op basis van mijn klachten) een antibioticakuur voor. Inmiddels heb ik (gelukkig!) een andere huisarts. Maar ik wilde met mijn klachten eerst kijken of er een ‘natuurlijke’ oplossing zou zijn om de balans van het intieme milieu te herstellen.

Weg klachten!

Een goede darmflora is van belang om ook in je vagina een goede balans te houden tussen goede en slechte bacteriën. Dus ik ben probiotica gaan slikken. En om de goede bacteriën in mijn vagina te ondersteunen heb ik Symbiovag gebruikt. Deze pillen bevatten actieve Lactobacillen die een gunstig milieu in de vagina stimuleren. Ik heb zelf vier keer een pil ingebracht en was daarna van al mijn klachten af. De probiotica slik ik nog steeds.

*Ik ben zelf super tevreden over Symbiovag en zou willen dat ik dit product jaren eerder al had gekend. Dit artikel is niet gesponsord. Het is geschreven vanuit mijn eigen enthousiasme voor het product!*

Comments (3)

 1. e.b. 5 jaar geleden

  Hi,
  Ik heb de Vaginor Plus gebruikt, ook natuurlijk en werkt perfect! Ik heb het gebruikkt voor schimmelinfectie, maar kan ook gebruikt worden voor reiniging voor vagina. Het ruikt ook echt fris.

 2. kiki 5 jaar geleden

  Helaas niet tijdens de zwangerschap te gebruiken, terwijl je juist dan vaak een hoger risico op candida.

 3. Liz 5 jaar geleden

  Een tampon in de yoghurt dopen en dan inbrengen. Helpt uitstekend bij schimmel en jeuk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*