Miranda was even ´Off the wagon…´

Miranda was even ´Off the wagon…´
april 11, 2013 miranda

groene smoothieNa vier jaar suiker- en lactosevrij geleefd te hebben en het laatste jaar vegetarisch, en de laatste vier maanden zelfs zonder brood, ben ik begin dit jaar aan een nieuwe baan en studie begonnen. Ineens een regelmatig leven, maar wel een stuk drukker. En dat heb ik gemerkt! Onvoorbereid heb ik me ondergedompeld in mijn nieuwe ritme met als resultaat dat ik ‘of the wagon’ ben gevallen. Van al mijn principes lijkt alleen het zonder brood nog overeind te zijn gebleven en zelfs dat nog deels!

Een lekker broodje filet mét sausje

Op mijn werk bestellen we eens per week broodjes, de enige dag van de week dat we echt met zijn allen lunchen. En omdat ik de rest van de week al braaf uit mijn lunchbot [Greenjump] mijn groentjes eet, doe ik dan gezellig mee. Eerst was dat nog een ciabatta met mager beleg, inmiddels is dat een lekker broodje filet met sausje geworden… Dan is er nog de wekelijkse opleidingsdag, waar we een verzorgde lunch krijgen met… Juist broodjes! En toen kwam Pasen. Mét de chocolade eitjes en dan bedoel ik niet die duurzame zonder suiker…

Suiker, melk en brood

Deze week was ik er helemaal klaar mee. Suiker, melk en brood. Ik ben er niet van aangekomen. Was het maar zo, dan had ik het misschien eerder al gelaten. Wel heb ik vaker hoofdpijn, ben ik snel moe, voel ik me futloos, is mijn huid slechter geworden en voel ik mij minder prettig.

Green smoothie challenge

In februari had ik mezelf al eens opgegeven voor de 30 day green smoothie challenge van young and raw. Alleen had ik het toen niet weten te plannen. De mails met recepten had ik gelukkig wel opgeslagen. Vanochtend ben ik, zijn we (manlief en de kindjes doen vrolijk mee) met de smoothies begonnen. Suiker en melk laat ik staan en brood eet ik maar twee keer per week, op broodjesdag op het werk en tijdens mijn opleidingsdag. Chocola laat ik niet staan, maar ik ga wel weer terug naar mijn favoriete Loveshock 🙂

Niemand is perfect…

Zelf baal ik er ontzettend van dat ik de laatste drie maanden mijn fijne eetpatroon deels heb omgegooid. Aan de andere kant is niemand ‘perfect’ en heb je soms het het andere nodig om je weer te sterken in je (gezonde) keuze.

Comment (1)

  1. Susan Svkodc 7 jaar geleden

    Pff weet wat zo’n opleiding en baan met je kan doen 😉 maar gelukkig ben je er snel bij!
    Veel succes met de draad weer oppakken en gezien je eerdere periode weet je dat je het kunt!

    You go girl!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*