Je houten snijplanken makkelijk schoonmaken!

houten snijplankVandaag een superpraktische tip. Lijkt me leuk om wat vaker te doen, de hele simpele, makkelijke ideetjes in het huishouden met gifvrije middeltjes, zodat het goedkoop en simpel blijft, maar wel zonder vreemde stoffen. Dus, er komt meer aan! Ik heb thuis wat houten snijplanken en na verloop van tijd zien die er nogal gebruikt uit.

Vieze houten planken

Ik doe ze niet in de vaatwasser, omdat het hout dan krom trekt, maar ik gebruik ze ook zo vaak dat even snel met de hand gemakkelijk te doen is. Hoe sneller je dat doet, hoe minder vies ze worden. Omdat er mesgleuven in komen en het eten (en kleuren) gemakkelijk in hout trekken, kunnen ze wat vies worden.

Maak ze schoon met wat zout

Een hele simpele tip om af en toe te doen: maak je snijplank kort schoon met een vochtige spons of afwasborstel. Besprenkel de plank met zout en wrijf het zout in de plank met je spons of afwasborstel. Laat dit even intrekken en spoel het daarna goed af en laat de plank goed drogen. Easypeasy!

2015-01-21T12:19:43+00:00

Over

Mijn leven in getallen: 31 jaar oud, 9 jaar getrouwd met Sebastiaan. Moeder van Keela (5), Judah (3) en Vanna (maart 2017). Niet perfect. Leert elke dag. Ik houd van grote dromen, nieuwe dingen, mooie mensen, lekker eten, persoonlijke ontwikkeling en uitdagingen.

Eén reactie

  1. Astrid januari 22, 2015 om 11:03 am- Antwoorden

    Azijn eroverheen gieten ontsmet ook. Dat doe ik zelf regelmatig.

Geef een reactie