Het is een fase

Het is een fase
juli 7, 2014 sharon

mamasZorgen voor een baby is intensief. Het betekent 24/7 paraat staan, alhoewel je waarschijnlijk niet de volle 24 uur met ze bezig bent, ben je dus wel 24 uur per dag beschikbaar om met ze bezig te zijn. Sommige baby’s doen meer beroep op dit ‘recht’ dan anderen. Sommige baby’s doen dit ook regelmatig tijdens de slaapdienst van de mama, anderen minder. Maar een baby wordt in vele gevallen ook ’s nachts wakker, 1-2-3-100 keer. Elke baby is anders 😉

Lichamelijk of fysiek moe

Er zijn momenten in een mamaleven dat het even niet zo soepel gaat allemaal. Tenminste, in mijn mamaleven. Als je dat niet herkent, dan is dat echt geweldig. Maar de combi gebrek aan slaap, baby 100% van de tijd bij je, de dreinende peuter met buien die je natuurlijk helemaal verkeerd aanpakt, een kookkunstje dat mislukt, 50% van je tijd naar voeden/luiers/etc en wie heeft er ooit van huishouden gehoord? Wat is dat? En weer vergeten boodschappen te doen. Anyway. Die combi kan ervoor zorgen dat je wat moe bent, lichamelijk en/of fysiek.

Blijf van me lijf

Bij mij uit dat zich in de blijf-van-mijn-lijf bui. Het liefst wil ik dan helemaal alleen een uur op de wc zitten. Gewoon om te zitten. Dat idee. Of alleen op bed liggen en staren. Net iets comfortabeler dan de wc. Of als een zombie onder de douche staan en de viezigheid van de afgelopen maand van je af laten stromen zonder je te bewegen. Ik hoop dat je begrijpt dat ik een beetje overdrijf, maar dit is mijn blijf-van-mijn-lijf reactie. En ik ben dan ook een beetje chagrijnig. Ik kan zelfs wat wanhopig klagen.

Lieve mensen om je heen

Waar ik ontzettend blij mee ben, is een man die me deze momenten even kan geven. En een vriendin bij wie ik mijn hart kan luchten. Die mij dat moment even gunnen of gewoon even naar mijn ‘gezeik’ kunnen luisteren, zonder er iets mee te willen doen. Mensen die begrijpen hoe ik ben en niet proberen mijn idealen te veranderen, maar bij wie ik mag zijn wie ik ben. Ook wanneer ik chagrijnig ben. Of moe. Of van kleine dingetjes even drama’s maak.

Die niet zeggen ‘stel je niet aan’. Of ‘ohja dat had ik ook laatst blablabla…..’ of: ‘dat doen baby’s/kinderen nu eenmaal’. Of ‘je wilt teveel’. Wat een dooddoener zou dat zijn.

Een superlieve vriendin kwam op kraambezoek en we hadden het over peuters en baby’s en alles daaromheen. Ze zei me dat ze echt vond dat ik het zo goed deed en dat ze heel trots op me was. Waarop ik zei dat het eigenlijk niet zo bijzonder was omdat elke mama dit ‘doorstaat’.

Weet je wat ze zei?

Ik hoop ook dat elke mama iemand heeft die dit tegen ze zegt!

Ze heeft gelijk. Ze is zo wijs, haha 😉 Ik hoop het ook voor alle mama’s 🙂

Met elkaar kun je helpen. Als iemand hulp/tips nodig heeft, kunnen we die geven. Als iemand geen hulp/tips nodig heeft, maar gewoon een luisterend oor, ook. Of gewoon een blijf-van-mijn-lijf momentje. Of gewoon met elkaar kunnen zeggen: het is een fase.

Daarna voel je je meteen weer 10x beter en kun je de wereld weer aan 😉

Comments (4)

 1. nicole 6 jaar geleden

  heel herkenbaar 😉 hier een baby en twee kleine mannen van 1 en 3. De griep is gewoon bij me toegeslagen door de vermoeidheid…. maar het is een fase 🙂

 2. Renate 6 jaar geleden

  Mooi geschreven hoor! Heel herkenbaar. Soms heb je van die momenten. Lekker even klagen 🙂 Tegelijk ook intens genieten van de mooie momenten!

 3. Mama's Jungle 6 jaar geleden

  Dat is inderdaad een wijze vriendin!

  • Auteur
   sharon 6 jaar geleden

   😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*