Heb jij je tweedehands lentetrui al aangeschaft?

Heb jij je tweedehands lentetrui al aangeschaft?
maart 9, 2013 sharon

tweedehands lentetruiDe temperaturen worden langzaam beter en de natuur bereidt zich voor op de lente. Ik heb er helemaal zin in. Ik vind de winter niet per se vervelend, maar na die paar maanden kou, nattigheid en sneeuw, hoop ik dan toch altijd wel op een zonnige, warme lente en zomer. Op dat punt ben ik nu een beetje.

Uitverkoop!

En wist je dat tweedehandswinkels en kringloopwinkels ook vaak uitverkoop hebben aan het eind van de seizoenen? De winterkleding en sjaals e.d. worden afgeprijsd, zeker in tweedehandswinkels (kringloop iets minder). Zo had ik toevallig de kans om de afgelopen week zowel naar een kringloopwinkel te gaan als een tweedehandswinkel, waar ik nieuwe lentetruien heb aangeschaft. Ook de babytweedehandskledingwinkel om de hoek hier had ook uitverkoop wat truien en winterjassen betreft, maar daar ben ik niet geslaagd, jammer genoeg.

Handig met de draagdoek!

Kijk, in de winter draag ik gewoon een jas, logisch, maar ik vind een trui vaak veel lekkerder zitten. Helemaal wanneer je je baby draagt in een draagdoek, is een trui comfortabeler en gemakkelijker. Eventueel (graag!!) met een sjaal om, als die de baby niet teveel in de weg zit.

Omatruien

En ik ben verbazingwekkend goed geslaagd, met 2 truien en een vest voor 20 euro (kringloop is vaak goedkoper dan tweedehandswinkels). Van twee heb ik de schoudervullingen eruit geknipt. Zo kunnen ook échte omatruien een leuke optie zijn, als je daarvan houdt. Ook heb ik echt een fantastische grijze effen stola gevonden, waar ik heel blij mee ben.

Waar let je op?

Waar je op moet letten? Dat de trui een beetje lang is, zo’n trui tot je navel is niks. Ook dat de trui een beetje aansluit. Gezien ik de truien ook echt heb om te dragen, hoeven ze niet per se naadloos aan te sluiten maar mogen ze best een beetje groter zijn. Maar niet té groot. En dat de trui nog in goede staat is, er nog mooi uitziet dus.

Beetje eigen maken…

Voor de echte creatieveling kun je nog verder kijken. Een saai vest kun je namelijk simpel opvrolijken met een opstrijkdingetje en andere knopen. Zo krijg je heel simpel een heel leuk nieuw kledingstuk. Natuurlijk kosten de knopen en het opstrijkdingetje wel geld, dus het wordt dan iets duurder. Ik zeg het er maar even bij, want soms kan dat nog duurder zijn dan je trui zelf. Is niet erg, maar dat je ’t weet 🙂

O, en nu het nog koud is, draag ik ze gewoon in huis, dan kan de kachel alvast uit 🙂

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*