Grotere kans op miskraam door stof BPA

blikvoerOp nu.nl las ik net het bericht dat de kans op een miskraam veel groter is wanneer er veel BPA (Bisphenol-a) in het bloed aanwezig is. Ik hoop echt dat dit soort informatie een groter draagvlak gaat krijgen, want BPA is sowieso troep, maar er zijn zoveel berichten dat het wel degelijk schadelijk voor de ongeboren baby. Het is me een raadsel waarom er nog geen adviezen en info omtrent BPA worden gedeeld door verloskundigen en algemene instanties.

80% meer kans op een miskraam door BPA

Dit bericht beschrijft dat de chemicaliën die via (bepaalde soorten) plastic in het bloed komen, de kans op een miskraam vergroot met 80%. Dat is behoorlijk veel. Het onderzoek is wel gedaan onder vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen en miskramen, dus nee, niet elke vrouw heeft er ‘last’ van. Maar de percentages zijn wel degelijk serieus te nemen…

BPA, plastic, verhitting en andere producten

Het artikel legt de nadruk op verhit eten en drinken uit plastic, omdat warme temperaturen ervoor zorgen dat de BPA extra afgeeft. BPA zit echter niet alleen in bepaalde soorten plastic, maar ook in blikjes, kassabonnetjes en contactlenzen. In dit artikel kun je meer lezen over BPA en hoe het te vermijden.

Geef kindjes geen BPA!

En wetende dat BPA zulke gevolgen kan hebben, wordt het ook tijd dat er meer bewustzijn ontstaat rondom het plastic fantastic principe rondom baby’s en kinderen. Het hoeft allemaal niet van plastic. De plastic bordjes bijvoorbeeld waar kinderen hun warme maaltijd van eten, dat is toch niet nodig? Er bestaan heel veel normale borden (mijn dochter heeft er nog nooit één kapot gegooid) en als je daar bang voor bent heb je nog borden gemaakt van bamboe. Die zijn wel wat duurder, dus ik vind de gewone borden helemaal ok. Waarom nou plastic?

2013-10-14T16:32:35+00:00

Over

Mijn leven in getallen: 31 jaar oud, 9 jaar getrouwd met Sebastiaan. Moeder van Keela (5), Judah (3) en Vanna (maart 2017). Niet perfect. Leert elke dag. Ik houd van grote dromen, nieuwe dingen, mooie mensen, lekker eten, persoonlijke ontwikkeling en uitdagingen.

Geef een reactie