Gladde benen met scheercrème op natuurlijke basis

Gladde benen met scheercrème op natuurlijke basis
juni 3, 2013 Jeanine

Weleda ScheercremeDe eerste warme zonnestralen zijn gesignaleerd! Dat betekent: welkom vrolijk gekleurde luchtige kleding! Die bleke winterse huid past nog niet helemaal bij mijn favoriete zomerjurkje, maar dat gaat vanzelf goed komen. Om mijn melkflesbenen toonbaar te maken moet er eerst een flinke scheerbeurt plaatsvinden. En dan maar hopen op een echt glad resultaat waarbij de afgeschoren haartjes geen plaats hebben gemaakt voor een geïrriteerde huid met rode bultjes.

Huidirritatie

Mijn olifantenhuid kon altijd ontzettend veel hebben. De dagelijkse cocktail van chemische stoffen in mijn douchegels, shampoos en parfum van reguliere merken, het was allemaal geen enkel probleem. Het enige moment waarop ik huidproblemen ervoer was na een scheerbeurt. Een zichtbaar geïrriteerde huid met rode bultjes was vaak het resultaat. Ik gebruikte toen scheerschuim van Gillette. Mijn man stuitte op hetzelfde probleem. We zijn toen op zoek gegaan naar een alternatief, die we vonden in de reformwinkel. Een product uit de mannenlijn van Weleda: Weleda Scheercrème.

Geen schuim

De scheercrème schuimt niet zoals de scheerschuim van Gillette, de tube bevat echt een soort crème die je zelfs een beetje moet mengen met water om het makkelijker te kunnen verdelen over het te scheren oppervlak. Je hebt ook maar een klein beetje ervan nodig en de crème is zo heerlijk mild! Het scheren gaat net zo goed als met scheerschuim. Wat overblijft na het scheren met de crème is een gladde huid die er gezond uitziet! Mijn man heeft van nature een wat drogere huid en sluit het scheerritueel vaak nog af met het smeren van wat Granaatappel Regeneratie Olie op zijn gezicht, ook van Weleda.

Geitenmelk en driekleurig viooltje

Weleda Scheercrème is op basis van geiten- en amandelmelk en extract van het driekleurig viooltje. De ingrediëntenlijst is door een gemiddelde Nederlander prima te begrijpen, bij Gillette scheerschuim strand je waarschijnlijk al bij de eerste regel van de ingrediëntenlijst.

Fan van Weleda

Inmiddels ben ik al een aantal jaar een groot fan van de productenlijn van Weleda. Ik gebruik onder andere de duindoorn douchegel, arnica massageolie, amandel gezichtscrème en heb een groot deel van de baby/kind lijn voor de verzorging van mijn zoontje. Allemaal stuk voor stuk heerlijke producten. Ik wens jullie een fijne zomer toe!

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*