Foody Market in Utrecht in december!

Foody Market in Utrecht in december!
december 17, 2013 ilona

BbN4JcsIQAAswFiAfgelopen week toen ik in Utrecht was en door Hoog Catharijne liep, stuitte ik daar op een kleine markt ( bij het Radboudkwartier) vol met verse, pure, biologische producten. Ik kocht er een spelt desembrood en de meneer was hartstikke enthousiast over wat ze daar aan het doen waren. Het is een markt van lokale/regionale boeren en aanbieders van duurzame producten.

Beste brood en beste vlees!

De meneer vertelde mij dat het brood van De Veldkeuken wat daar dus verkocht wordt, de 2e prijs van beste brood van Nederland gewonnen heeft. Bij een kraam er tegenover was vlees te koop en dat was de 1e prijswinnaar van beste vlees van Nederland, zei hij. Ik eet zelf geen vlees dus of het echt zo ontzettend lekker is ga ik niet testen, maar als ik wel vlees at, dan had ik zeker wat meegenomen. Het zag er allemaal super goed uit namelijk.

Nog de hele maand december!

Het brood wat ik heb gekocht was inderdaad ontzettend lekker. Eigenlijk gewoon stiekem het lekkerste spelt desem wat ik tot nu toe gegeten heb. Op de website van de FoodyMarket kun je meer lezen over dit initiatief. De markt is er nog de hele maand december en je kunt op hun site zien wat er welke dagen te beleven en halen is.

Boeren verkopen rechtstreeks aan de consument

De reden dat ik dit deel met jullie? Ik werd zelf helemaal blij van deze markt! Het zag er stuk voor stuk goed uit! Hiermee willen ze de boeren de gelegenheid geven om hun producten rechtstreeks aan de consument te verkopen en dat betekent dus producten uit eigen buurt en ook dat je echt ziet waar je producten vandaan komen. Ik vind het zelf soms lastig om aan goede producten te komen, dus zoiets als dit is echt meer dan welkom.

Ga even langs!

Ik heb begrepen dat het doel is om zo’n markt veel vaker te kunnen gaan houden daar in Utrecht, maar dat betekent dat er ook zoveel mogelijk mensen vanaf moeten weten natuurlijk. Daar wilde ik hiermee ook graag helpen. Ik zag de markt dus zelf bij toeval. Uiteindelijk willen ze een vaste winkel op Hoog Catharijne, nou dat zou natuurlijk helemaal top zijn (als je in de omgeving van Utrecht woont natuurlijk).
Dus ben je toch van plan om op kerstcadeautjesjacht te gaan in Utrecht? Vergeet dan vooral niet om eventjes naar het Radboudkwartier te lopen.

Comment (1)

  1. Afieke 6 jaar geleden

    Ik heb de site even bestudeerd, wat een tof initiatief is dit. Ik woon in de buurt van Amersfoort, maar kom wekelijks in Utrecht. Ik zag dat het ook op zondag is, misschien dat ik er morgen nog even langs ga. Bedankt voor de tip!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*