Even voorstellen…… José Dijkstra

Even voorstellen…… José Dijkstra
januari 23, 2014 Jose

IMG_2519Mijn naam is José, 32 jaar jong, getrouwd met een lieve Fransman en moeder van een mooie dochter (2012). Onze kleine meid is een bezig bijtje, na het ontbijt wil ze meteen schoenen aan en ‘mee’, lekker ondernemend! Zelf ben ik altijd ook graag buiten, wandelen met de hond, mountainbiken, hardlopen of gewoon een bosrit op mijn paard maken. Sinds de geboorte van mijn dochter ben ik nog steeds veel buiten te vinden, in de speeltuin, bij de dieren of op avontuur in het bos.

Gezonde voeding

Ik ben altijd wel met gezonde voeding bezig geweest, maar wat ik dacht wat gezond was bleek achteraf niet zo te zijn. Sinds de geboorte van mijn dochter heb ik veel over gezond leven geleerd en hebben wij het roer omgeslagen en ons voedingspatroon compleet veranderd.

Wij eten biologisch, suikervrij, e-nummer vrij, vermijden gluten, tarwe en zuivelproducten. Mijn dochter en ik eten vegetarisch en mijn man is een flexitariër. Ik vind het heerlijk om in de keuken te staan en nieuwe recepten te creëren, sinds kort help mijn dochtertje ook mee in de keuken en is zij mijn steun en toeverlaat in het testen van deze recepten ;-).

Natuurlijke producten

Naast ons voedingspatroon probeer ik ook zoveel mogelijk naar duurzame kleding, gifvrij speelgoed, natuurlijke verzorgingsproducten en andere producten voor in en om het huis te kijken.

Lactatiedeskundige

Door mijn eigen ervaring met borstvoeding geven ben ik helemaal enthousiast geworden om andere moeders te begeleiden en ondersteunen. Sinds herfst 2013 ben ik in opleiding om lactatiedeskundige te worden en zal ook blogs over borstvoeding schrijven.

Ik vind het ontzettend leuk dat ik voor degezondemama mag schrijven en mijn avonturen met jullie te mogen delen!

Comments (3)

 1. Joyce van der Zanden 6 jaar geleden

  Leuk! Welkom:-) Een vraag die niet zo zeer met voeding te maken heeft maar die me wel bezighoudt en misschien jou ook wel omdat jij een kleintje hebt en wij ermee bezig zijn: moet je je kinderen nou wel of niet laten inenten?

  • Lenny 6 jaar geleden

   Hoi Jos en Joyce

   Wij gaan met onze dochter naar een antroposofisch consultatiebureau en krijgen begeleiding van de kinderarts die er aan is verbonden bij vragen rondom niet vaccineren. Wij volgen een atlernatief vaccinatieprogramma via een homeopaath.
   NVKP Nederlandse vereniging Kritisch prikken heeft een site waar ook info hierover vandaan te halen valt rondom niet vaccineren http://www.nvkp.nl

   Groet mama Lenny

  • Auteur
   Jose 6 jaar geleden

   Hoi Joyce, dank je wel! Deze vraag houdt mij zeker bezig! De website die mama Lenny geeft is een goede website om meer informatie te krijgen. Ik heb nu het boek ‘Ziekten en Vaccins nader bekeken’ van het NVKP Nederlandse vereniging Kritisch Prikken klaar liggen om te lezen en zal binnenkort een blog over vaccineren schrijven.
   Ilona en Nanne hebben beide al een blog over vaccineren geschreven:
   http://www.degezondemama.nl/baby/vaccineren-of-niet-vaccineren-er-is-een-keus/
   http://www.degezondemama.nl/baby/vaccinaties-kan-het-ook-anders/
   Groetjes, Jose.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*