De Supplementenwijzer

De Supplementenwijzer
december 27, 2013 Susan

De SupplementenwijzerJuglen Zwaan heeft met zijn nieuwe boek De Supplementenwijzer snel en adequaat ingespeeld op het feit dat in Nederland sinds 14 december 2012 niet meer op verpakkingen van supplementen en zelfzorgmiddelen mag worden vermeld waar het voor dient. Door de (eeuwen) oude kennis te combineren met recente wetenschappelijke inzichten heeft hij een geweldig naslagwerk gemaakt.

Prominente plaats


Ik denk dat dit boek zeker bij elke gezonde mama een prominente plaats in huis mag hebben. Zelf vind ik, in ieder geval nu ik hem net heb, dat zelfs de boekenkast het boek geen eer aan doet. Ik pak hem er regelmatig bij om “even snel” te kijken hoe het ook al weer zat met dat superfood, of die vitamine… Vaak is het namelijk zo dat ik al jaren superfoods en dergelijke gebruik die ik toen uitgezocht had op hun voordelen, maar dat natuurlijk al lang weer naar de achtergrond is verdwenen. Heerlijk om nu zo’n praktisch naslagwerk te hebben.

En waarom ik dan zo enthousiast ben? Het boek is zeer overzichtelijk ingedeeld in onder andere de volgende hoofdstukken:

  • Vitaminenachterkant
  • Mineralen
  • Aminozuren
  • Vetten & oliën
  • Superfoods
  • Kruiden & specerijen
  • Spijsvertering: enzymen, probiotica & vezels
  • Antioxidanten
  • Paddestoelen
  • Overigen

Kleuren

Elk hoofdstuk heeft zijn eigen gekleurde paginarand die ook vanaf de zijkant van het gesloten boek ervoor zorgt dat je snel de juiste sectie gevonden hebt. Erg overzichtelijk vind ik dat er maar 1 supplement op een pagina staat, met eronder in kernwoorden wat het verbetert en wat het vermindert. De informatie is in gemakkelijke taal geschreven, geen lappen tekst, maar “to the point” met de bronverwijzing achter in het boek, zodat je hier niet door wordt gehinderd, maar je wel meer achtergrond kunt lezen als je dit zou willen.

Feiten geen advies

In de informatieve beschrijvingen van de supplementen houdt Juglen zich aan de feiten en wetenswaardigheden. Advies en aanbevelingen over doseringen en combinaties kun je dan ook niet vinden in het boek. Wel worden er een aantal contra-indicaties benoemd.

Zelfhulpwijzer

Natuurlijk kun je de supplementen op naam via de index zoeken. Maar handig is ook de zelfhulpwijzer achter in het boek. Hier kun je op aandoening zoeken met daaronder al direct een aantal supplementen met verwijzing naar de juiste pagina. Hier tref je ook voor gezonde mama’s en hun gezin veel voorkomende “problemen” zoals: acne, allergie, bijholteontsteking, concentratie, eczeem, griep, keelpijn, vruchtbaarheid, weerstand en zwangerschap.

“Zoveel mensen er op de wereld zijn, zoveel verschillende voedingspatronen er bestaan. Elk mens is anders, daarom is het goed te onderzoeken welke voeding het beste bij je past.” [p.8]

Persoonlijk vind ik dat Juglen er met “de Supplementenwijzer” zeker in geslaagd is om een prachtig naslagwerk te maken die je gemakkelijk meeneemt in de wereld van de supplementen.

Ook enthousiast of nieuwsgierig geworden? Bestel het boek!  http://www.ahealthylife.nl/webwinkel/product/de-supplementenwijzer

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*