De leuke, lekkere, oergezonde lunchtrommel!

De leuke, lekkere, oergezonde lunchtrommel!
augustus 8, 2013 sharon

oergezonde lunchtrommelToen dit boekje binnenkwam, was ik aangenaam verrast! Wat een ontzettend leuk en handig boekje! Natuurlijk wilde ik dat met jullie delen, wie weet helpt het met het invullen en vullen van de eigen lunchtrommel 🙂 Mijn dochter heeft nog geen lunchtrommel, maar mijn man wel. In principe heb ik geen gebrek aan inspiratie, maar er past altijd nog meer bij! Daarnaast weet ik ook dat veel mensen het lastig vinden om de lunchtrommel gevarieerd te houden, zowel de lunchtrommel van de ouders als van de schoolgaande kinderen.

Verrassend veel info!

Het boek is geschreven door Yvonne van Stigt (ook bekend van Oergondisch Genieten, ook een aanrader!). Het is een dun boekje met toch nog verrassend veel informatie en ook nog eens meer dan 75 recepten. De informatie gaat bijvoorbeeld over welke broodtrommel je kiest en waarom, maar ook hoe je hele gezellige kindercreaties kunt maken.

Alleen maar pure ingrediënten

De recepten zijn met pure ingrediënten, zonder geraffineerde suikers, zonder zuivel en zonder gluten. Daarnaast zijn ze gemakkelijk te maken en geeft Yvonne je tips wanneer je het maken ervan het beste in je dagschema kunt passen. De recepten zijn onderverdeeld naar lunchen voor volwassenen en vervolgens voor kinderen. Al zijn de meeste recepten nog inwisselbaar ook, vind ik.

De recepten!

We beginnen met sushi (met Paleo optie zonder rijst), handige salades, boekweitrolletjes, omeletrolletjes, gevulde champignons, uienringen, hartige koekjes, crackers, sappen, smoothies en soepen. Daarna volgen de kinderrecepten waar eerst allerlei tips en ideeën beschreven worden, gevolgd door nog een serie recepten. Denk dan aan fruitspiesjes, bananenkoekjes, muffins, dadelsnoepjes en ijslolly’s (deze laatste is me een raadsel hoe die in een lunchtrommel mee kan gaan, maar denk dat je die beter voor de weekenden kunt houden 😉 )

Zoals ik al zei, een dun, maar prachtig boekje vol recepten en vele variaties, vol tips en geweldige ‘tussendoor’ teksten. Leuk!!!

[bol_product_links block_id=”bol_51ffd75d21f77_selected-products” products=”9200000015001761″ name=”degezondemama” sub_id=”” background_color=”FFFFFF” text_color=”0000FF” link_color=”000000″ border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″]

(let op, ik vind de recepten niet echt geschikt voor veganisten. Behalve als je heel goed bent in het vervangen van ei misschien 🙂 )

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*