Boekjes uit de kringloopwinkel (receptenboeken en kinderboeken)

Boekjes uit de kringloopwinkel (receptenboeken en kinderboeken)
maart 26, 2013 sharon

receptenboeken kringloopwinkelVan de week fietste ik even langs de kringloopwinkel. Toevallig zit er een hele grote op 7 minuten fietsafstand, dus ik heb mazzel. Natuurlijk kun je er van alles vinden: meubels, speelgoed, kleding en boekjes. Het is me opgevallen dat kringloopwinkels er een ‘expertise’ op nahouden. De één heeft vaak prachtige meubels, de ander heeft een grote kledingafdeling waar je vaak wat leuks vindt en weer een ander heeft veel keukengerei.

Geen specialisme?

De kringloop bij ons in de buurt heeft geen enkel specialisme, naar mijn mening. De meubels vind ik altijd zeer lelijk, het speelgoed is helemaal uitgespeeld en oud, de kleding is vaak voor maat 48+. En die maat heb ik niet. O, en kinderkleding hebben ze ook nooit, het begint meestal pas bij 92 ofzo. En die maat heeft mijn dochter niet. Dus ook al woon ik dichtbij deze kringloopwinkel, veel meer dan een rieten mand heb ik niet gescoord. Tot van de week dus.

Kinderboeken!

Ik ging namelijk eens bij de boekjes kijken. Zowel voor mezelf als voor mijn dochter. Zij heeft een nieuwe hobby, bladzijden eruit scheuren. Een scheurtje vind ik niet zo erg, maar bewust bladzijden scheuren uit elk scheurbaar boekje, vind ik iets minder. Een beetje zonde enzo.

Mijn dochter kan weer lezen

Maar wat blijkt dus, de kringloop heeft allerlei niet-scheurbare boekjes die er zo goed als nieuw uitzien en gewoon nog helemaal goed zijn! En ik vond ook wat scheurbare bladzij-boekjes. Want ja, uit de kringloop is het zo goedkoop dat het eigenlijk niet zo heel veel uitmaakt. Dus mijn dochter heeft weer heel wat te lezen.

Receptenboeken uit de prehistorie

En wat vond ik ook? Allerlei leuke receptenboeken uit de prehistorie! Niet letterlijk, maar uit 1990 enzo. De receptenboeken zien er in eerste instantie erg lelijk uit en helemaal niet flashy of van deze tijd. Logisch ook, gezien ze uit 1990 komen. Maar de inhoud is er echt niet minder om! Voor 5 euro koop je een hele stapel receptenboeken met titels als soepen, salades, Mexicaanse gerechten, desserts, en als klapper op de vuurpijl vond ik een boek genaamd ‘Suikerweeën’ over hoe slecht suiker is en een bakboekje met alleen natuurlijke suikers. En nee, ze zien er niet uit als de nieuwste Jamie Oliver, maar ik krijg er wel net zoveel inspiratie van. Cool he!

Ideaal: zuinig en helemaal eco

Leuke boekjes haal je bij de kringloopwinkel. En als je ze zat bent, breng je ze gewoon weer terug. Die dure boeken geven we niet zomaar weg, dus die gaan stof happen in je huis. Alleen maar omdat ze wel leuk zijn en duur waren. Maar vaak kijk je er nooit meer in. Kringloopboekjes zijn lekker goedkoop, je kan ermee doen en laten wat je wilt en je brengt ze gewoon terug als je ze niet meer hoeft. Ideaal, zuinig en erg eco verantwoord!

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*