Weekendtip: biologische boerderij ’t Geertje (Zuid-Holland)

Weekendtip: biologische boerderij ’t Geertje (Zuid-Holland)
oktober 21, 2013 Nanne

foto 1-7Vorige week ben ik met de degezondepapa en dochter Meis naar boerderij ’t Geertje geweest in Zoeterwoude. Het was een tip die ik van meerdere collega’s en buren had gekregen. Vol verwachting stapten we in de auto naar Zoeterwoude. Aan Meis vertelde ik dat we geitjes een fles zouden gaan geven en konden knuffelen.

Plas

Bij ’t Geertje aangekomen deed dochterlief eerst een plas in de bosjes (gewoon omdat het kan, op zo’n boerderij) en ging ik met een euro in de hand op zoek naar melk. Bij ’t Geertje verkopen ze namelijk flesjes melk die je zelf aan de kleine geitjes kunt geven. Voor de grote geiten kun je een bakje bix kopen.

Geitjes voeden

Meis vond het natuurlijk fantastisch om bij de dieren in de bak te klimmen. Samen gaven we de geitjes de fles. Degezondepapa bleef op veilige afstand ‘om foto’s te maken’. Wij wisten wel beter 😉 Toen het flesje op was liep Meis heel blij op een geitje af. Ze deed haar armen uit elkaar en vroeg: ‘Knuffel?’

Boerderijwinkel

Mijn wildste dromen waren natuurlijk al overtroffen in de geitenbak. Maar toen ik de boerderijwinkel in het oog kreeg, werd ik lichtelijk hysterisch. Biologische appeltjes uit de boomgaard voor 1 euro per kilo, biologische kazen, bio vlees in de vriezer, eitjes van de boerderij voor 2 euro per doosje van 10 eieren. Je begrijpt: ik heb flink ingeslagen.

foto 2-4

Wij komen de herfst wel door dit jaar!

Nieuwsgierig geworden? Hier vind je de website van biologische boerderij ’t Geertje. Tot en met de herfstvakantie kun je de geitjes nog de fles geven!

Woon je niet in de buurt? Op deze website kun je op zoek naar een boerderij of pluktuin bij jou in de buurt.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*