Wat gaat er mee in de schoolbeker?

Wat gaat er mee in de schoolbeker?
januari 2, 2014 simone

imageIk zal eerst even wat vertellen over welke schoolbeker mijn zoon heeft: Aan het begin van het schooljaar ben ik samen met mijn zoon op zoek gegaan naar een mooie en fijne schoolbeker. De keuze daarin is echt maar heel klein als je op zoek bent naar een niet-plastic versie. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een rode klean kanteen.

Zonder kleur had ook gekund..

Achteraf gezien was het misschien handiger geweest om de standaard versie te kopen zonder kleur, want jongens en voorzichtig doen met hun spullen…. Na een half jaar gebruik (ook tijdens dagjes weg en thuisgebruik) ziet hij er namelijk wat gehavend uit.  image

Een gezellig hoesje voor de beker!

Erg zonde maar nadat ik op Facebook een plaatje voorbij zag komen van een klean kanteen met een hoesje erom, leek me dat een goede oplossing. Alleen 1 probleem ik kan dus niet haken, breien of naaien. Gelukkig wist ik dat een oudklasgenootje heel creatief met haken is en heb ik aan haar gevraagd om iets te verzinnen.  Dit wilde ze graag voor ons doen. Omdat mijn zoon zijn beker dagelijks gebruikt heb ik de beker van mijn dochter even te leen gegeven zodat het hoesje precies op maat kon worden gemaakt. En om te voorkomen dat de beker van mijn dochter straks ook gaat beschadigen heeft zij ook alvast een mooi hoesje gekregen. Als je geïnteresseerd bent om ook zo’n hoesje te maken kijk dan hier hoe deze gemaakt is.

De inhoud van de schoolbeker

Na dit lange verhaal kan ik heel erg kort zijn over de inhoud van zijn schoolbeker. Tot nu toe heeft er alleen nog maar WATER in gezeten. Heb een keertje 3 kleine pakjes hazelnoten amandelmelk (of zoiets) gekocht met de bedoeling dat op een bijzondere dag mee te geven. Maar 1 daarvan heeft hij thuis opgedronken, 1 moest papa drinken en de ander staat nog steeds in de kast. Niet omdat het niet lekker was, maar meer omdat hij vanaf het begin water meekreeg en hier tevreden mee is.

Wat geven jullie mee naar school? En in wat voor beker?

Comments (6)

 1. Sarah 6 jaar geleden

  Ik heb ook deze beker vanaf het begin van de schoolperiode van mijn zoons. Er gaat of water of biologische appeldiksap in.

 2. Anne 6 jaar geleden

  Wij hadden een hele mooie BPA vrije fles voor zoonlief, zo’n stoere van de lego. Mag ‘tie nie mee omdat ze thee drinken op school …..leve de vrije school!

 3. Esther 6 jaar geleden

  Wat een leuk idee zo’n hoesje. Ga mijn moeder eens vragen:)

 4. Noëlle 6 jaar geleden

  Bijna altijd thee, ze mag zelf kiezen welke ze wil. Heel af en toe krijgt ze een pakje (biologisch) sap mee.

 5. Myrna 6 jaar geleden

  Mijn zoon drinkt het liefst appelsap oo school. Thuis water en dikste. Van thee wil hij soms een slokje, maar hij drinkt liver geen warme dranken

 6. Myrna 6 jaar geleden

  Dikste was bedoeld als diksap

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*