Twee, nee? Of twee, ok!

Twee, nee? Of twee, ok!
november 13, 2013 sharon

Een tijdje geleden heb ik geschreven over mijn enthousiasme voor de methode van Love and Logic voor het opvoeden, grootbrengen, van zelfverzekerde, leuke kinderen. Zie mijn review hier. Nog steeds maak ik gretig gebruik van de pagina’s volgeschreven met tips. Ik ga het boek ook wederom lezen. De methode is namelijk niet iets wat je één keer leest en dan volledig in je hele handelen aanwezig is. Ik beheers het voldoende om de prachtige vruchten ervan te zien, maar er valt ook nog een hoop te leren.

Herhaling en groei

Steeds door het weer even door te lezen, krijg ik weer nieuwe inzichten, nieuwe ideeΓ«n en voelt het of de methode meer eigen wordt. Ik geniet er dan ook echt van wanneer mijn dochter de verrassende keuzes maakt door vrijwillig, uit liefde, iets te doen wat ik vraag.

Nee of ok?

Gisteren waren we buiten op haar loopfiets en ik liep ernaast. We waren al even bezig, dus dan wordt ze moe. Maar ze doet net of ze niet moe is, omdat ze het zo leuk vindt. Mama’s weten natuurlijk beter. Er was een kruising en ik wilde de korte route naar huis, zij wilde rechtdoor op het fijne asfalt blijven loopfietsen. Ze zei, mama, die? Wat betekent, mama ik wil die kant op. Ik zei dat ik graag de andere route wilde lopen. Ze ging hier eens rustig over nadenken en na een korte pauze zei ze. Ok! En kwam ze met me mee loopfietsen.

Twee = ok!

Toen herinnerde ik me het boek weer. De terrible two’s bestaan in hun ogen niet. Twee nee? Nee joh. Met Love and Logic is het twee – ok! Elke leeftijd is weer een nieuwe fase. Love and Logic maakt bijvoorbeeld veel gebruik met het voorschotelen van twee keuzes. Wil je die kant of die kant op? Wil je deze jas aan of deze jas? Tot op heden had dat weinig zin met mijn dochter, want die snapte dat nog niet. Maar, er is een nieuwe fase. Een fase dat ze het wel gaat begrijpen. Dus ik duik opnieuw het boek in, om de nieuwe dingetjes eruit te halen die nu weer handig zijn.

Leuk!!!!

Comments (8)

 1. Nelleke 7 jaar geleden

  Helaas werkt dat niet altijd. Ik vroeg mijn zoontje eens: wil je een appel of een banaan. Hij ‘Nee!’. (Wilde geen fruit dus :p )

  • Auteur
   sharon 7 jaar geleden

   Hahaha πŸ˜‰ Je mag meerdere keuzes geven πŸ˜‰ Ik vraag eerst of ze wel of niet fruit wil, en dan pas appel of banaan πŸ˜€ Hoe meer keuze hoe beter πŸ˜‰ Bij het begin beginnen natuurlijk πŸ˜‰

 2. Afieke 7 jaar geleden

  Leuk Sharon! Van jouw verhaaltjes hier krijg ik altijd zo veel zin om mama te worden! πŸ™‚

  • Auteur
   sharon 7 jaar geleden

   <3

 3. Alice 7 jaar geleden

  Hoi Sharon,waar kan het boek in het Nederlands bestellen? Ik kan hem alleen maar in het Engels vinden. Groetjes Alice

  • Auteur
   sharon 7 jaar geleden

   Hai! Het boek speciaal voor kleintjes is helaas alleen in het engels. Alleen het algemene boek ‘liefde en logica’ is in het Nederlands vertaald πŸ™‚

   • Alice 7 jaar geleden

    Oww jammer zeg:-) dat wordt Engels lezen dan maar.
    Dankjewel.
    Groetjes

    • Auteur
     sharon 7 jaar geleden

     Ja he! Ik vind het ook ongelooflijk dat zo’n geweldig boek niet vertaald is!! Maar als t helpt, ik vond het zelf vrij makkelijk weglezen, het wordt in makkelijke woorden verteld en de schrijver is niet zwaar. Ik kan zelf goed Engels lezen, maar hou er niet van wanneer de schrijver zwaar schrijft, maar dat is in dit geval echt niet zo πŸ™‚ veel plezier!!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*