Tips voor groene smoothies voor kinderen

Ik heb het maar makkelijk. Ik heb namelijk nog maar één baby en die probeer ik van begin af aan gewoon te wennen aan een gezond en voedzaam eetpatroon. Ze is dus nog niet ‘verpest’. Ook al heb ik veel geduld nodig, waar ik niet veel van heb (het afgelopen jaar is het erg gegroeid), is het waarschijnlijk gemakkelijker dan wanneer je kinderen al wel gewend zijn aan Haribo, chocoladepepernoten en stroopwafeltoetjes.

Tips voor startende groene-smoothoe-kinderen

In mijn zoektocht naar groene smoothies kwam ik wat tips tegen voor kinderen. Want het is natuurlijk een geweldige manier om je kinderen wat meer groente binnen te laten krijgen, én fruit. Ik wil ze graag met jullie delen, in de hoop dat jullie er iets aan hebben.

 • begin met veel fruit en weinig groente, zodat je de groente niet proeft
 • gebruik ijsklontjes, want koud verdooft de smaakpapillen een beetje, waardoor koud soms lekkerder is dan lauw
 • koop samen met je kind een mooi glas, speciaal voor hem/haar voor de smoothies
 • kleed de smoothies aan met rietjes, sinaasappelschijfjes/aardbeien op de rand en doe vooral of het een feestelijke cocktail is
 • gebruik juist een ondoorzichtige beker, zodat je kind niet kan zien dat het groen is
 • kies zijn/haar favoriete fruit
 • voor de gevorderden: laat je kind meedenken met de ingrediënten en lach samen als de smoothie heel vies blijkt te zijn
 • hou het leuk en ontspannen, beetje bij beetje, stapje voor stapje

Welke tips hebben jullie nog?

Zie hier voor leuke smoothie recepten

2013-06-24T09:46:58+00:00

Over

Mijn leven in getallen: 31 jaar oud, 9 jaar getrouwd met Sebastiaan. Moeder van Keela (5), Judah (3) en Vanna (maart 2017). Niet perfect. Leert elke dag. Ik houd van grote dromen, nieuwe dingen, mooie mensen, lekker eten, persoonlijke ontwikkeling en uitdagingen.

3 Reacties

 1. Dieuwke maart 24, 2013 om 12:35 am- Antwoorden

  Nog een tip: maak er een spelletje van! Laat ze heel goed proeven en naar de ingredienten raden…

 2. Marloes november 26, 2013 om 11:07 pm- Antwoorden

  Voor mijn groene smoothie gebruik ik voornamelijk nitraatrijke bladgroenten (verschillende sla en spinaziesoorten). Mijn zoontje van 15 maanden is ook gek op groene smoothies, hij drinkt van mij al vaak slokjes. Maar ik vroeg mij af of het voor hem niet slecht is, gezien de tax van 2x per week nitraatrijk….

  Weet jij dat?

  • sharon november 26, 2013 om 11:12 pm- Antwoorden

   Hai! Ik weet wel dat het belangrijk is goed af te wisselen met groene bladgroenten en ook af en toe een dagje niet. In hoeverre nitraat schadelijk kan zijn bij regelmatig gebruik, weet ik jammer genoeg niet precies 🙁 Persoonlijk vind ik de tax altijd erg laag, 2 keer per week. Maar dat vind ik zelf, ik kan er niet iets echt nuttigs over zeggen. Sorry!

Geef een reactie