Tip voor kinderen die weinig groenten willen eten: soep

Tip voor kinderen die weinig groenten willen eten: soep
augustus 26, 2013 sharon

Onze nieuwe blogster Nanne schreef bij haar simpele courgettesoep dat ze haar kleine meid de soep laat drinken. Geniaal! Dat heb ik meteen toegepast. Mijn dochter (bijna 2) eet wel graag, maar van groenten wordt ze nu niet bepaald wild. Sommige soorten gaan beter dan anderen, maar om nu te zeggen dat ze naar wens groenten binnen krijgt, niet echt.

Een bekertje soep bij lunch & avondeten


Om die reden heb ik besloten bij (of voor) elke lunch en diner een bekertje soep (‘soef’) aan te bieden. Naast haar gewone eten dus. In eerste instantie vond ze het zeer interessant en nam ze een paar slokjes, dat werden er langzaam meer. Nu drinkt of lepelt ze het vanuit haar bekertje naar binnen en vraag ik: klaar (‘quah’) of meer (‘mèhr’)? Ze vindt het lekker en op deze manier krijgt ze toch wat extra groenten binnen.

Soep = fijne aanvulling

Ongetwijfeld zal het niet bij elk kind werken, afhankelijk ook van de leeftijd. Mijn dochter vindt de smaak van groenten wel lekker, maar houdt niet zo van de structuur, is mijn idee. Daarom is soep een handige aanvulling. Ook groentesappen en groene smoothies zijn dit natuurlijk. Omdat ik zelf niet altijd zin heb in zoet, maar soms juist in zout, is soep een fijne ontdekking.

Allemaal aan de soep uit glas

Ik maak vaak een grote pan gepureerde, dikke groentesoep en daar doen we dan 2-3 dagen mee. Ik drink zelf ook een bekertje soep mee. De eerste keer zat mijn man een beetje te kijken: ‘I guess we’re all drinking soup from glasses now?’. Ja joh, heel gezellig! Dit wordt de nieuwe trend hoor! 😉

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*