Tip: kokoswater voor de kleintjes

Ik geef mijn kinderen vooral water te drinken. Ze vinden het lekker en ze vragen er ook gewoon om! Maar soms is het toch ook leuk om ze eens iets anders aan te bieden. Liever geef ik ze geen vruchtensappen of diksap, dat bewaar ik namelijk liever voor hele speciale gelegenheden zodat het een traktatie blijft. We hebben eigenlijk niet eens diksap in huis!

Water drinken saai?

Soms hoor ik weleens dat het ‘saai’ zou zijn om kinderen alleen maar water aan te bieden. Hoewel ik het er niet echt mee eens ben (het is namelijk maar net wat je gewend bent en je kinderen wilt aanleren) heb ik toch een tip voor mama’s die ook iets anders aan hun koters te drinken willen geven.

Kokoswater voor kinderen!

Bij de toko vond ik niet zo lang geleden liters pure kokoswater voor een hele schappelijke prijs en het scheelde echt Euro’s met de kokoswater uit mijn bio winkel. Ik besloot een paar pakken mee te nemen en ze sloegen behoorlijk aan hier. De kinderen vinden het heerlijk en drinken het gretig op. Kokoswater smaakt uit zichzelf lekker zoet en is als bonus ook nog eens heel gezond! Het bevat mineralen (waaronder kalium, fosfor, ijzer, magnesium, potassium) en elektrolyten. Dat maakt het een lekker en verantwoorde dorstlesser. Mijn kinderen drinken nog steeds hoofdzakelijk water, maar kokoswater is leuk ter afwisseling! 🙂

2014-03-14T20:20:59+00:00

Over

Ik ben trotse mama van van een roodharige dreumes (2012) en een eigenwijs meisje (2009). Na ontdekt te hebben zelf een glutenintolerantie te hebben zijn we Paleo / Weston Price gaan eten en dat bevalt goed. Naast het moederen blog ik graag over lekker & gezond eten, eco- en gifvrije leefstijl (en meer) op mijn eigen site: www.paleofamilie.nl

4 Reacties

 1. geertje maart 18, 2014 om 9:56 am- Antwoorden

  Ja, ik geef mijn kleintje ook kokoswater! Aangelengd met gewoon water trouwens. Ze is ook pas 13 mnd. Goeie tip van de toko.

  • Diana maart 18, 2014 om 11:14 am- Antwoorden

   Aanlengen met water is ook een goede tip! 🙂

 2. Lori maart 18, 2014 om 10:47 am- Antwoorden

  Wat een goed idee! Eigenlijk is kokos gewoon een soort superfood, je kunt er zo veel mee doen!

  • Diana maart 18, 2014 om 11:15 am- Antwoorden

   Ja he 🙂 I <3 kokos! 🙂

Geef een reactie