Tip: kokoswater voor de kleintjes

Tip: kokoswater voor de kleintjes
maart 18, 2014 Diana

Ik geef mijn kinderen vooral water te drinken. Ze vinden het lekker en ze vragen er ook gewoon om! Maar soms is het toch ook leuk om ze eens iets anders aan te bieden. Liever geef ik ze geen vruchtensappen of diksap, dat bewaar ik namelijk liever voor hele speciale gelegenheden zodat het een traktatie blijft. We hebben eigenlijk niet eens diksap in huis!

Water drinken saai?

Soms hoor ik weleens dat het ‘saai’ zou zijn om kinderen alleen maar water aan te bieden. Hoewel ik het er niet echt mee eens ben (het is namelijk maar net wat je gewend bent en je kinderen wilt aanleren) heb ik toch een tip voor mama’s die ook iets anders aan hun koters te drinken willen geven.

Kokoswater voor kinderen!

Bij de toko vond ik niet zo lang geleden liters pure kokoswater voor een hele schappelijke prijs en het scheelde echt Euro’s met de kokoswater uit mijn bio winkel. Ik besloot een paar pakken mee te nemen en ze sloegen behoorlijk aan hier. De kinderen vinden het heerlijk en drinken het gretig op. Kokoswater smaakt uit zichzelf lekker zoet en is als bonus ook nog eens heel gezond! Het bevat mineralen (waaronder kalium, fosfor, ijzer, magnesium, potassium) en elektrolyten. Dat maakt het een lekker en verantwoorde dorstlesser. Mijn kinderen drinken nog steeds hoofdzakelijk water, maar kokoswater is leuk ter afwisseling! 🙂

Comments (4)

 1. geertje 6 jaar geleden

  Ja, ik geef mijn kleintje ook kokoswater! Aangelengd met gewoon water trouwens. Ze is ook pas 13 mnd. Goeie tip van de toko.

  • Auteur
   Diana 6 jaar geleden

   Aanlengen met water is ook een goede tip! 🙂

 2. Lori 6 jaar geleden

  Wat een goed idee! Eigenlijk is kokos gewoon een soort superfood, je kunt er zo veel mee doen!

  • Auteur
   Diana 6 jaar geleden

   Ja he 🙂 I <3 kokos! 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*