Speelgoed hoeft niet met batterijen, lichteffecten, plastic en geluid

Speelgoed hoeft niet met batterijen, lichteffecten, plastic en geluid
maart 15, 2013 sharon

StapeltorenVanochtend speelde ik met mijn dochter en haar zeer geliefde stapelringen. Van hout. Met verf zonder gifstoffen. Ik hoef niet per se steeds gratis reclame te maken voor Greenjump, maar ik koop er gewoon graag want het zijn fijne producten. Toen mijn dochter 1 werd had ik de site dus ook aan een aantal mensen doorgegeven, onder het mom van ‘alles wat je daar kunt kopen, is goed!’. Lekker makkelijk vond ik dat. Tante Manon en ome Bjorn kochten de houten stapelringen.

Al 4 maanden met stip bovenaan

Een week na haar verjaardag had mijn dochter door dat je de ringen eraf kon halen en erop kon doen. Sinds die tijd is dat speelgoed al 4 maanden haar favoriet. Geen enkel speelgoed kent zoveel speeluren als die stapelringen. Want wist je dat het niet alleen een kwestie is van eraf halen en er weer op doen? Je kunt ze ook om mama’s vingers doen, je kunt ze stapelen en dán pas erop rijgen, en die bal bovenop… dat is echt een vak apart. Als niks leuk is, is dit speelgoed op mijn schoot tóch leuk.

De tweedehands geluidjes boerderij

Zoals ik zei, vanochtend was ze op schoot aan het spelen en ik besefte me hoe grappig het is dat dit speelgoed haar favoriet is. Vorig jaar had ik met Koninginnedag een boerderij van Little People gescoord. Superleuk. En ook al gaat ze dansen van de kip die een muziekje speelt als je deze naar links schuift, en is het best leuk om al die dieren in de toren te gooien en er weer uit te halen, ze speelt er geen uren mee. Ze doet even alle hekjes open, alle dieren in de toren en gaat door naar het volgende item in de woonkamer. Maar de stapelringen, daar is ze zo een half uur zoet mee!

Zelf creatief spelen!

Ik besefte me dat kinderen niet per se plastic geluidsboxen nodig hebben die de mogelijkheid hebben je kind volledig te entertainen. Het leukste is wanneer mijn dochter speelt en zelf haar fantasie gebruikt om weer iets nieuws met de stapelringen te doen. Tussen de bank stoppen, en weer eruit halen en opstapelen, en weer tussen de bank en weer eruit halen. Daar geniet ik het meeste van en stiekem hoop ik en verwacht ik dat dit beter is voor haar ontwikkeling en creatieve geest.

Nu ze wat ouder wordt, krijgt ze natuurlijk meer hobby’s naast de houten stapelringen, maar tot nu toe staan deze toch nog op nummer 1.

Comments (5)

 1. Josette van Aart-Moes 7 jaar geleden

  Hoi Hoi Sharon,

  Dit stukje spreek me erg aan, om ik ben zelf ook wel van houten speelgoed.
  Wil niet zeggen dat ik geen plastic “herrie” speelgoed heb maar hout overheerst hier toch het meest.
  Ons zoontje van 1 jaar heeft ook de voorkeur voor houten speelgoed.
  Wat je zegt een beetje fantasie de vrije loop laten is niks mis mee vinden mijn man en ik.
  Misschien is deze site dan ook iets voor je http://www.devlinderhoutenspeelgoed.nl/ ze hebben ook een winkel in Eindhoven. Ons zoontje is helemaal weg van zijn houten activiteiten toren,daar kan ie van alles aan te ontdekken. Houten blokken vind ie ook geweldig leuk.
  Ik volg je collums en vind ze dan ook erg leuk om te lezen.

  Groetjes Josette van Aart-Moes

  • Auteur
   sharon 7 jaar geleden

   Leuk dankjewel! 🙂

 2. Mye 7 jaar geleden

  Hier zijn de stapelringen ook 1 van de favorieten van mijn dochter (nu 13 maanden)
  Al is de grote grimms regenboog ook wel ontzettend leuk speelgoed vooral samen met haar 5 jaar oudere zus!!! Verder natuurlijk houten blokken/kapla/duplo, boekjes, boerderij, de wheelybug en kleine pukylinofiets…

  Wij hebben het echte muziek/batterijen/herrie speelgoed al jaren gelukkig enorm goed kunnen ontwijken op een enkel stuk speelgoed na (zoals die mooie boerderij van little people die ook echt leuk blijft…)

  • Auteur
   sharon 7 jaar geleden

   🙂

 3. Lydia 6 jaar geleden

  Hier zijn de houten fruitjes met klittenbad favoriet, we hebben een bank van stof en daar plakt het klittenband aan, mijn dochter van 1,5 vind dat helemaal geweldig. En je kunt het ook nog doorsnijden, aan elkaar doen, onder de kast gooien;-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*