Snelle peutermaaltijd

Snelle peutermaaltijd
juli 22, 2014 Nanne

foto-61Mijn dochter eet gelukkig (bijna) altijd goed en doet niet moeilijk over heftige smaken of gekke substanties. Maar ook een makkelijke eter heeft mindere dagen: als ze ziek is of heel moe, dan eet ze niet goed. En omdat ze dan ’s nachts honger heeft, slaapt ze dus ook niet goed. Kortom, op die momenten zet ik haar ander eten voor.

Makkelijk en snel

Afgelopen zondag gingen we op bezoek bij mijn ouders. Het was een superleuke dag voor Meis. Lekker rennen door de tuin, voetballen met opa, een wandeling op haar loopfiets. Een dag vol indrukken dus. Op de terugweg zat ze te knikkebollen in de auto. Dus toen we thuiskwamen om 18 uur, wist ik: makkelijk eten is nu cruciaal, en snelheid ook 😉 Dus binnen 5 minuten zette ik een makkelijke peutermaaltijd op tafel. Zachte smaken, zachte substantie (dus minder moeite voor Meis om te kauwen), snel klaargemaakt.

Nodig voor 1 peutermaaltijd

1 rijpe avocado, geschild en in stukjes
cherrytomaatjes, gehalveerd
1 eitje, gebakken

Mijn dochter vindt het leuk om in ons kruidentuintje kruiden te plukken, dus ze heeft er zelf nog wat basilicum- en salieblaadjes opgelegd. Ze vond het erg leuk om de stukjes avocado te ‘dippen’ in de eierdooier. Na het eten ging ze direct naar bed, met een gevuld buikje 🙂

Rauwe eierdooier

Wist je trouwens dat het gezonder is om de de eierooier niet te laten stollen? Dan blijven de gezonde stofjes in de eierdooier (onder andere onverzadigde vetzuren en choline) beter bewaard. Als je daar meer over wilt lezen, kan ik het boek Weten van heerlijk eten deel 2 van Rineke Dijkinga aanraden.

Food face

Susan gaf in een eerder blog al de tip voor die leuke bordjes met een gezicht erop. Het bord is hier een grote hit! De borden van Food face zijn goed verkrijgbaar via webshops.

*Excuus voor de slordige foto, maar ik wilde mijn geeuwende dochter heel graag zo snel mogelijk eten geven 😉 *

Comments (4)

 1. Thomas 6 jaar geleden

  Rauwe eidooier is niet aan te raden voor jonge kinderen;

  Volgens het Rijksinstituut voor de Volksgezondheid (RIVM) is er sinds augustus ’08 een “ernstige uitbraak” van Salmonella typhimurium in ons land. Welke bron deze uitbraak veroorzaakt is nog niet achterhaald. Gezonde, volwassenen herstellen meestal zelf van een Salmonella besmetting, maar voor kleine kinderen, zieken, zwangere vrouwen en bejaarden kan zo’n infectie levensbedreigend zijn. “Normaal” worden er ongeveer 50.000 mensen ziek en vallen er ongeveer 30 doden per jaar door Salmonella.
  bron: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl

  • sharon 6 jaar geleden

   Er zijn heel veel producten die met salmonella besmet kunnen zijn 🙂 Een goede weerstand is nog belangrijker 🙂

 2. Renee 6 jaar geleden

  Thomas heeft gelijk. Het is zeer riskant om eten van rauw ei aan te raden, zeker aan kleine kinderen juist omdat hun weerstand minder is. Volwassenen kunnen hier zeer ziek van worden, kinderen kunnen eraan overlijden. Denk dat ‘de gezonde mama’ dat niet op haar geweten wil hebben. Koks mogen niet eens werken met rauw ei maar gebruiken altijd gepasteuriseerd. Sorry, maar het is oerdom om je kind rauw ei voor te schotelen.

  • sharon 6 jaar geleden

   degezondemama heeft helemaal niets op haar geweten, iedereen is 100% zelf verantwoordelijk voor eigen kinderen, eigen beslissingen, e.d 🙂 Net zoals ik mijn kind rauwe melk geef, ook 100% eigen beslissing, die iedereen voor zijn eigen gezin maakt naar eigen beste weten, onderzoek en ervaring 🙂 Natuurlijk is het verstandig er rekening mee te houden, bedankt voor je tip!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*