Simpele budget armbandjes en kettinkjes maken met dreumes

Simpele budget armbandjes en kettinkjes maken met dreumes
juli 26, 2013 sharon

Mijn dreumes is een echt meisje meisje. Terwijl ik nooit armbanden of kettingen draag, alleen ringen, heeft mevrouw al vanaf zeer jonge leeftijd armbanden gedragen. En kettingen. Niet zozeer omdat ik die gaf, maar ze doet gewoon van alles om die armen en nek. Bijvoorbeeld mijn rondslingerende haarelastiekjes zijn een favoriet. Of als ketting gebruikt ze elke soort sjaal, lint en wat ze ook maar tegen komt. Ze slaapt er zelfs mee (met de armbandjes), ze vindt het echt prachtig!

Armbandjes en kettinkjes zelf maken met de dreumes

Met dit warme weer speelt ze liever binnen, dus gingen we eens armbandjes en kettinkjes maken. Zo schattig! Ik kocht bij een fourniturenwinkel een paar lintjes met stretch voor de armbandjes en een paar lintjes met balletjes (die heeft ze zelf uitgekozen) voor de kettingen.

Lintjes halen voor de armbanden en kettingen

De minimale afname is een halve meter in de winkel waar we waren, dus voor de armbandjes kun je uit een halve meter wel 2-3 armbandjes halen (afhankelijk van de polsen en je knoopskills). Voor de kettingen nam ik ook een halve meter, maar met een knoopje erbij is dat net iets te klein, want dan krijgt ze haar hoofd er niet goed doorheen. Want dat is het hele spel – die kettingen de hele tijd om en af doen. En als dat niet gemakkelijk gaat – dan is mevrouw not amused. Dus ik raad aan, iieeeeetsje langer dan een halve meter 🙂 In principe zijn twee lintjes (4-6 armbandjes) en 2 iets langere (2 kettingen) natuurlijk al overbodig veel luxe 😉

Kralen komen later

Natuurlijk gaan we als ze wat ouder is kralen rijgen en dat soort dingen, maar dat kan ze nu nog niet. Dit is een prima alternatief waar ze heeeeerlijk mee kan spelen! Alle armbandjes om, allemaal weer af. Mama eentje om, papa eentje om (ik moedig haar aan om glitterarmbandjes aan papa te geven 😉 ).

Hoe maak je ze?

Eigenlijk maak je ze heel simpel. Je bindt ze om de pols met een goede aangetrokken knoop en te knipt de uiteinden netjes af. Het kan zijn dat het een beetje rafelt op een gegeven moment, maar ik vind dat niet zo erg. De dikke amrbandjes met glitter heb ik met naald en draad vastgemaakt. Als ze wat ouder is, gaan we een treetje hoger met onze armband-maak-skills en ketting-maak-skills. Nu maar een tasje naaien voor de armbandjes 😉 (tasjes naaien = leuk)


Comments (2)

 1. Simone 7 jaar geleden

  Dat is een goed idee zeg! Hier word ook alles als ketting of armband gezien, stofzuigersnoer, meetlint en haarelastiekjes inderdaad ook.

  • Auteur
   sharon 7 jaar geleden

   jaaa leuk! Is gezellig hoor 🙂 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*