Schoenen voor kinderen – alsof je op het strand loopt met blote voeten

2013-09-07 09.28.29Ik schreef al eens dat ik voor mijn dochter de schoentjes van Bobux iWalk koop, de blote voeten schoentjes die je in Nederland kunt kopen. Deze kan ik helaas niet in de buurt kopen, dus moest het altijd online. Ik vind dat lastig met maat inschatten en heb al eens de verkeerde maat besteld. In de stad bij ons in de buurt zit een kinderschoenenwinkel met allemaal mooie merken, maar niet met schoenen waar ik naar op zoek ben. Wel de Bobux slofjes voor baby’s, want die hebben heel veel winkels, maar van het bestaan van schoenen voor kindjes die al kunnen lopen, zijn de meeste winkel niet op de hoogte. Vorige week liep ik even naar binnen om het toch eens te vragen, of ze Bobux iWalk gingen inkopen dit jaar. Ik denk soms, als je ’t maar vaak genoeg vraagt, desnoods met vermommingen alsof je een andere klant bent (hihi, grapje) dan gaan ze misschien wel inkopen 😉

Blote voeten schoentjes – yes please!

Ik legde uit dat ik het principe van Bobux zo fijn vind. Schoenen die de voetjes zo minimaal mogelijk ondersteunen en de voetjes volledig vrij laten om te groeien en te ontwikkelen. Eerder dacht ik dat die hele stevige schoenen het beste waren, maar Bobux gaat ervan uit dat het lopen op blote voetjes eigenlijk het beste is. Dat kan in Nederland helaas niet buiten de tuin, dus moeten er toch schoenen aan te pas komen. Binnenshuis en in de tuin loopt mijn dochter bijna altijd op blote voeten, zeker nu in de zomer.

Nieuw merk met zandeffect

De verkoopster hoorde mijn verhaal aan en werd helemaal enthousiast. Blij vertelde ze dat ze geen Bobux iWalk had ingekocht, maar wel een ander nieuw merk met dezelfde principes. Ze had een boekje (de schoenen waren er nog niet) die ik heb meegekregen.

Naturino: Feel the Sand Effect

In het boekje beschrijven ze dat op blote voeten het meest natuurlijke is en dat dit helpt om de voetjes beter te laten ontwikkelen. De voetjes in die superstugge Adidasjes of Nikes proppen doet dat dus niet. Afwijkingen aan de voeten komen veel minder voor bij stammen die eigenlijk alleen maar op blote voeten lopen. Ook zij begrijpen dat dat hier niet kan, en Naturino heeft hun schoenen met het ‘zandeffect’ in het achterhoofd ontwikkeld.

To be continued…

Het is een Italiaans merk en ik ben zeer benieuwd wanneer ze volgende week binnenkomen in de winkel. Dochterlief heeft weer schoenen nodig, dus ik zal er zijn 😉 Ik zal jullie laten weten hoe ze zijn! Ze zijn wel een stukje duurder dan Bobux, zag ik zo even snel op internet, dus persoonlijk vind ik dat eventjes slikken. Wel zag ik dat ook grote, bekende webshops ze aanbieden en sommigen hebben nog sale 😉 Google en gij zult vinden.

2013-09-08T21:04:43+00:00

Over

Mijn leven in getallen: 31 jaar oud, 9 jaar getrouwd met Sebastiaan. Moeder van Keela (5), Judah (3) en Vanna (maart 2017). Niet perfect. Leert elke dag. Ik houd van grote dromen, nieuwe dingen, mooie mensen, lekker eten, persoonlijke ontwikkeling en uitdagingen.

7 Reacties

 1. Gerda september 13, 2013 om 10:25 am- Antwoorden

  Hoi Sharon,
  Waar kocht je de Bobux iWalk schoentjes eerst dan?
  Ik heb voor mijn zoontje van 17mnd ook nieuwe schoentjes nodig en ben ook heeeeel erg voor het ‘blotevoeteneffect’!
  Ik vond alleen heel veel slofjes, maar heel weinig schoentjes in de juiste maten… 🙁

  Groetjes

 2. meissie september 23, 2013 om 3:53 pm- Antwoorden

  Ik koop nu al een tijdje naturino en wij zijn zeer tevreden. Ik koop ze via internet in de sale inderdaad. Kan soms wel 70% goedkoper dan de nieuwprijs. Een simpel zwart modelletje van 2012 of 2013, is mij om het even. Ik vind ze overigens wel klein vallen. Maar wel een fijne brede schoen.

 3. Jonneke juli 9, 2014 om 3:47 pm- Antwoorden

  Wat vinden jullie van de soft star shoes……mijn kleintje is nu 10 mnd loopt graag en ik wil zo graag barefoot modelletjes voor hem halen…maar ook zo zacht en passend mogelijk. de andere die ik via hier zag naturino en die andere merken vind ik teveel schoen/…lijken mij net als Adidas erg hard? gewone sneaker modellen? kan me niet voorstellen dit is barefoot….. iemand ervaring/ delen/ eigen foto’s ???

  groetjes Jonneke

  • sharon juli 9, 2014 om 10:12 pm- Antwoorden

   Hai! Ze zijn zeker wat harder dan blote voeten, maar nog erg flexibel. Het is echt onvergelijkbaar met Adidas, dat is amper buigzaam, totaal niet eigenlijk. De barefoot schoentjes vouw je zo dubbel. Maar het is natuurlijk niet alsof je letterlijk op blote voeten loopt, ze hebben wel een (zeer flexibele) zool 🙂

 4. caroline februari 14, 2015 om 12:43 pm- Antwoorden

  Wat een leuke website!

  Ik koop mijn bobux schoenen altijd bij Familius in Amsterdam. het zijn echt super fijne schoenen. Nog nooit klachten over gehad. Naar mijn weten is dit de enige winkel in Nederland die ze verkoopt. Sinds kort heeft Familius kinderschoenen ook een winkel in den haag geopend. Ben er nog nooit geweest, maar volgens mij verkopen ze daar ook de bobux kinderschoenen. Ook zag ik dat ze een webshop hebben waar je ze kan kopen: http://www.familius.nl

 5. Renée februari 18, 2015 om 8:30 pm- Antwoorden

  Hallo, ben benieuwd wat je uiteindelijk van die naturino schoentjes vond?

Geef een reactie