Samen gifvrij schoonmaken – wel zo fijn!

Samen gifvrij schoonmaken – wel zo fijn!
augustus 16, 2013 sharon

emmerIk ben echt nooit een ster in het huishouden geweest. Ik vind schoonmaken vreselijk. Alhoewel, als ik eenmaal bezig ben, valt het best mee. Maar om deze dame eindelijk eens bezig te krijgen! Daar moet je veel geduld voor hebben 😉 Anyway, met de komst van mijn dochter werd dit alleen maar erger. Ik kon concluderen, ik ben een vreselijke huisvrouw.

Misschien kan ik het toch!

Maar, er kwam licht aan het eind van de tunnel. Toen mijn dochter begon te kruipen en rotzooi begon te maken, werd het helemaal een zooi hier. Toen heb ik mezelf zoveel discipline bijgebracht dat – wanneer ze slaapt – ik de woonkamer weer helemaal netjes en mooi maak. En soms zelfs de keuken. Elke dag deed ik dat weer, dag in, dag uit. Dat was een lichtje. Blijkbaar was ik dus in staat om iets te doen en vol te houden. Dat betekent dat het beter kan!

Samen schoonmaken

Ik ben nu ietsje verder in die tunnel, het licht is iets groter geworden. Ik ben vastberaden het einde te bereiken en gewoon structureel het huishouden te doen. Het is hier niet vies hoor, maar kom niet spontaan even binnenvallen 😉 Iets wat me echt geholpen heeft, is de ontdekking dat ik niet tijdens de slaapjes alles hoef te doen (dan ben ik allang blij als ik even tijd voor mezelf heb zonder schoonmaakdoek), maar samen met dochterlief.

Lekker spelen

Mijn dochter is bijna 2. Op dit moment vindt ze alles leuk wat nieuw is, en ook alles leuk wat ik leuk vind. Dus ik doe net of schoonmaken echt fantastisch is. Eerlijk is eerlijk, zij bakt er echt helemaal niets van (niet zeggen hoor, ze weet het niet), maar dat is natuurlijk niet belangrijk. Het is een groot spel voor haar. Ik geniet er maar van zolang ze ervan geniet.

Badkamer soppen

Ze heeft eigen spulletjes, die ze dan afwisselt met die van mij. Van de week maakten we de badkamer schoon en dochterlief besloot om mama schoon te maken in plaats van de tegels. Toen besefte ik me dat het zo fijn is dat ik geen schoonmaakmiddelen gebruik waar allerlei doodskoppen op staan! Op dat moment waren we de vloer aan het schrobben met heet water, citroensap en baking soda. Toen zij dus besloot mijn arm te schrobben, was dat niet echt erg voor mijn arm. Ik realiseerde me ook dat het daarom zo relaxt is. Ik ben niet bang dat ze het opeens gaat drinken. Ik zou het niet aanraden (eeeuw) maar het is niet gevaarlijk. En de badkamer wordt net zo schoon!

Gifvrij schoonmaken zonder schadelijke stoffen

Geen schadelijke stoffen om in te ademen, geen schadelijke stoffen op haar huid. Geen schadelijke stoffen waar dochterlief ‘per ongeluk’ ook schoonmaakt. Geen doodskopjes!

Wij genieten maar van deze nieuwe hobby zolang deze duurt. Ik hoop tot haar 18e ofzo?

Ben je trouwens op zoek naar recepten voor natuurlijke schoonmaakmiddelen, kijk dat naar dit leuke boekje!

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*