Review kookboek ‘Easy Peasy’

Review kookboek ‘Easy Peasy’
mei 9, 2014 Nanne

easy peaseNa de geboorte van Meis zijn wij hier thuis overgegaan op biologisch eten. En in het algemeen ook gevarieerder en gezonder gaan eten, met meer groente en fruit. Die verandering in eetpatroon is precies wat Vera en Claire, de auteurs van Easy Peasy, ook is overkomen. En nu willen zij alle andere mama’s helpen om deze stap ook te maken.

De 7 food rules

Het kookboek begint met ‘de 7 food rules’:
1. Jij legt de basis van een goede start voor je kind
2. Niet vullen maar voeden
3. Kies voor vers, onbewerkt en suikervrij
4. Green up!
5. Het hoeft niet perfect
6. Maak van eten een rustig ritueel
7. Voorkom emo-eten

In deze food rules kan ik mij (natuurlijk) helemaal vinden!

Het boek is verder ingedeeld in voeding per leeftijdscategorie:

Mama en baby 0-6 maanden

Hier geven de auteurs tips voor gezonde voeding als je zwanger bent en borstvoeding geeft. Met onder andere een recept voor quinoasalade met makreel en avocado (mmm!).

Baby 6-12 maanden

Tips voor starten met vaste voeding, bijvoorbeeld dat je beter kunt beginnen met groentehapjes (en niet met zoete fruithapjes). Veel Recepten voor gepureerde groente- en fruithapjes, maar bijvoorbeeld ook voor een vega lasagne (die je voor je baby van 9 maanden gewoon in kleine stukjes snijdt).

Dreumes 12-24 maanden

Weer heel veel recepten voor ontbijt, lunch, snack en avondeten met namen als ‘bananas in pyamas’ of ‘milk & cereal’ (met amandelmelk). En leuke variaties van bekende gerechten, zoals boekweitpannenkoeken en kikkerewtenpizza’s.

Peuter 2-4 jaar

foto-46Dit is het deel dat ik het meest interessant vind. Mijn dochter is nu ruim 2,5 jaar dus ik was erg benieuwd welke tips en recepten er zouden staan. In bijna alle recepten speelt groente de hoofdrol, en daar ben ik erg enthousiast over! Bijvoorbeeld het recept voor courgettespaghetti, waar je geraspte courgette gebruikt in plaats van spaghetti. Thuis maken we dat ook regelmatig, maar ik gebruik altijd de keukenmachine om de courgette te raspen. (Dan krijg je sliertjes met een lengte van ongeveer 5 cm.) in het recept wordt de tip gegeven voor een ‘spirelli spaghetti slicer‘ en met de foto die in het boek staat ben ik super nieuwsgierig geworden naar zo’n slicer.

Easy peasy burgers

De recepten waar ik heel enthousiast over ben zijn de ‘easy peasy burgers’. Ik heb de broccoli-kaasburger gemaakt (met vermalen havermout in plaats van met broodkruim). Ze waren echt superlekker en Meis heeft ze met veel smaak gegeten!

Dus??

Kortom, Easy peasy is een boek met enorm veel recepten en informatie voor gezonde voeding voor kinderen 0-4 jaar. Ik denk dat het bijvoorbeeld erg leuk is om te geven als kraamcadeau, om de kersverse moeders te helpen om voor hun kleine spruit gezond en makkelijk te koken.

Easy Peasy is voor 19.95 verkrijgbaar via bol.com

Onderste afbeelding: de courgette-spaghetti, afkomstig uit het kookboek Easy Peasy.

Comment (1)

  1. sandy 6 jaar geleden

    Het is echt een prachtig boek! Ben er heel erg blij mee! Alleen al de vormgeving 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*