Mijn kind wil geen smoothies drinken

foto-6Zoals jullie weten is mijn dochter (2,5 jaar) niet de meest fanatieke eter. Soms vraag ik me af waar het kind van leeft. Maar, dat neemt niet weg dat ze er uiterst gezond uitziet, zeker niet dun maar gewoon lekker vol. En ze is (bijna) nooit ziek. Dus het gaat allemaal goed. Vooral het avondeten is zo’n dingetje, soms eet ze 0 happen, soms 4 en uiterst uitzonderlijk wel 8-10. Spaghetti en gepureerde soep zijn favoriet, verder wordt het vlees er vaak uitgevist.

Even lekker snel

Hoewel ze als baby met mij meedronk met smoothies, doet ze dat allang niet meer. Eigenlijk wil ze helemaal geen smoothies drinken. Soms 1 slokje. Maar haar moeder vind het handig als ze soms even wat drinkt. Ik vind het af en toe een lekker snel maaltijdje (met haar tempo is het namelijk gewoon een maaltijd). Naast wat gekookte eitjes ofzo, of roerei. Ik doe geen groenten meer in de smoothie, maar dat is ook een beetje eigen persoonlijke voorkeur. Zeker sinds de zwangerschap vond ik dat echt een afstotelijk idee en het is niet meer goed gekomen.

Waarom drinkt ze niet?

Maar dan nog wil ze niet drinken. Hoe dan ook, als kindjes iets niet willen wat ze heus lusten, is het soms iets anders. Ik ben dan vastberaden verschillende dingen te proberen. Zo had ik met en zonder rietje geprobeerd. Samen de smoothie maken of helemaal anoniem. In een klein glas of een groot glas. Een gekleurd glas. Niets hielp.

Een smoothie of een ijsje?

Gister maakte ik de smoothie en gebruikte iets minder kokosmelk dan normaal. Hij was dus iets dikker. De smoothie ging in een schaaltje en ik serveerder het met een lepel. De peuter zag het en riep enthousiast: ijsjeeeee! Nu maakt het mij niet echt uit hoe ze het noemt, maar toch wilde ik kijken of het werkte (het bakje met lepel). Dus ik legde haar uit dat het inderdaad heel erg lijkt op een ijsje, maar dat mama het eigenlijk een smoothie noemt.

Ze at haar bakje helemaal op, kaapte vervolgens mijn bakje en vroeg toen om nog meer.

Zo zie je maar. Soms zit het in een vreemd hoekje…

2014-07-08T08:27:37+00:00

Over

Mijn leven in getallen: 31 jaar oud, 9 jaar getrouwd met Sebastiaan. Moeder van Keela (5), Judah (3) en Vanna (maart 2017). Niet perfect. Leert elke dag. Ik houd van grote dromen, nieuwe dingen, mooie mensen, lekker eten, persoonlijke ontwikkeling en uitdagingen.

8 Reacties

 1. clarinda juli 8, 2014 om 8:43 am- Antwoorden

  Fijne tip! Hier een non-eter. Half broodje, knijpfruitje en paar handjes cashewnoten op een dag. Droge rijst of spaghetti gaat er nog wel in en hamburger ook. Ander vlees niet en groente al helemaal niet. T is dan ook een sprietje, wel helemaal gezond en lang, gelukkig. Maar idd, waar leeft ze op??! Ik ga t proberen, maar dan wel de zoete groente variant

 2. Miranda juli 8, 2014 om 9:36 am- Antwoorden

  Ja mooi toch die dikke gebruiksaanwijzing die met de dag verandert en ook nog eens verschilt per kind? Ik serveer vaak iets als “chocolade[….]” en dan gaat het er gewillig in. Al is het avocado (dat “lusten” ze niet, maar als het chocolademousse, -ijs, -truffels is/zijn dan wel). Zelfde met drinken: ik maak slowjuice-sapjes en dat drinken mijn oudste kinderen eigenlijk alleen met een rietje). Verder drinkt mijn zoon het alleen als het sap rood is (dus met een biet er door; ben ik blij dat een bietje het hele groene sap direct rood kleurt). Verder is banaan een ding voor hem. Uit de hand hoeft hij het echt niet; gooi ik het door een baksel of maak ik er pannenkoeken mee dan is het ineens geen probleem. Ook mooi: “geitenkaas” (alle soorten (rauwmelkse) kaas, van brie tot zacht tot hard, zelfs een pak tempeh is geitenkaas).

 3. Marianne juli 8, 2014 om 10:28 am- Antwoorden

  Hahaha, dit is echt reuze grappig!! Slim hoor!

 4. Judith juli 8, 2014 om 11:58 am- Antwoorden

  Haha, wat grappig zeg!!

  En zo vries ik dus ook vaak vers gepureerd fruit in. Lekkere ijsjes!! Wat maakt het uit hoe ze het noemen of hoe ze het eten. Alhoewel je soms wel erg creatief moet zijn. 😉

  Je hebt écht een geweldige dochter! 😀

 5. Ellen juli 8, 2014 om 9:35 pm- Antwoorden

  Het blijft een mooie uitdaging, peuters 🙂

 6. floor juli 8, 2014 om 9:53 pm- Antwoorden

  Heel herkenbaar verhaal

 7. Paula juli 9, 2014 om 11:37 pm- Antwoorden

  Sinds kort hier ook z’n bijna 2,5 moeilijke eter in de ochtend en in de avond. Grappig genoeg onze gezamenlijke smoothies zijn altijd met lepel geweest en vandaag at ze gelukkig een vol bord als toetje na 2 happen van haar avondeten. Ik had zo veel van de ananas, wortel en sinasappel smoothie dat ik ijsjes ervan heb gemaakt. Het is de tweede keer die ik het zo doe met goede resultaten, twee vliegen in één klap.

 8. Carlo juli 10, 2014 om 12:43 pm- Antwoorden

  Mooi hè die kinder logica. Ook een leuke is het recept voor “chocolade vla”, maar dan van banaan en avocado enzo :-). Het recept vind je hier: http://supersnelgezond.nl/groene-smoothie-met-rauwe-cacao-chocolade-vla/. Ook echt super lekker.

Geef een reactie