Je peuter ook aan de groentesappen en groene smoothies

Je peuter ook aan de groentesappen en groene smoothies
februari 8, 2013 Diana

groene smoothieGroentesmoothies en groentesapjes zijn een leuke en efficiënte manier om je kind meer groente binnen te laten krijgen. Sharon heeft er al een paar keer over geschreven: haar dreumes die ’s ochtends de groentesmoothie meedrinkt en als ze niet oppast drinkt ze alles op en houdt ze niks voor Sharon over 🙂 Ik heb die blogs met plezier gelezen met de gedachte het bij mijn baby te proberen als hij wat groter wordt, maar ik dacht dat het te laat was voor mijn eigenwijze dochter van 3.

Mevrouwtje kieskeurig

Mijn dochter is een kieskeurige eter. Ze eet op zich goed, en ik heb eigenlijk niks te klagen. Maar het kan natuurlijk altijd beter. Als we aan tafel zitten, dan eet ze altijd haar favoriete dingetjes eerst op (ei, vlees, boontjes, nootjes, pasta…) en vaak blijft er groente over en laat ze die liggen. Dit is niet altijd zo, maar wel als mevrouw lekker haar eigen ding wilt doen aan tafel of wanneer ze moe is. Voor mijn gevoel mag er wel op één of andere manier meer groente bij haar naar binnen gaan.

Wat ben je aan het doen mama?

Van de zomer, toen ik een tijdlang groentesappen erbij dronk, gaf ik haar weleens een klein bekertje, maar na een paar slokjes liet ze het vaak staan. Ze was er niet echt gecharmeerd van. Vanmorgen was ik in de keuken bezig om voor mezelf weer een groentesapje te maken en dochterlief kwam nieuwsgierig kijken: “Wat ben je aan het doen mama?” “Ik maak een roze sapje met wortel, biet en een appel”. Een roze sapje? Dat klonk wel interessant. Toen het sapje eenmaal klaar was schonk ik het in een groot glas en deed er het siliconen rietje in waar mijn dochter zo dol op is (te koop bij Greenjump).

Eén glas, twee rietjes!

Toen moest ik aan Sharon denken, hoe zij samen met haar dreumes drinkt uit één glas met twee rietjes. Ik deed er nog een rietje bij en liep ermee naar mijn dochter. “Zullen we samen uit een rietje drinken?” vroeg ik. Samen dat roze sapje drinken, dat leek haar wel leuk. Ik vond het best spannend… zou ze het lekker vinden? Ja dat vond ze! Ik moest snel zijn, want ze dronk bijna het hele glas leeg 🙂 Diezelfde middag probeerde ik het met een boerenkool/banaan smoothie. Ook dat vond ze lekker en ze vroeg zelfs of er meer was 🙂

Recepten!

Hieronder wil ik de twee recepten delen die er goed in gingen. Het werkt dus goed bij mijn peuter (die een behoorlijke eigen wil heeft).

Het ‘roze’ sapje (leuk voor meisjes)

Voor één grote glas voor jezelf en voor je peuter:
-1 grote winterpeen
– 2 selderijstengels
– 1 rode biet (geschild)
– 1 appel

Was alles goed, en schil de rode biet. De rest hoeft niet geschild te worden. Je hoeft bij de appel ook geen klokhuis te verwijderen. Snij alles in grove stukken en doe ze in je sap centrifuge. Serveer in een groot glas met twee rietjes. Gelijk drinken.

Boerenkool/banaan smoothie

Voor één groot glas voor jezelf en je peuter

– 3 flinke handen boerenkool
– 1 rijpe banaan
– 1 tl chia zaadjes
– 1 tl gebroken lijnzaad
– 1 el cacao (mag ook rauw zijn maar hoeft niet)
– 1 tl kaneel
– 1 el gemengde notenpasta
– 2 tl koudgeslingerde honing (natuurwinkel)
– paar druppels vloeibare stevia
– scheutje rijstmelk
– 1 glas water

Doe alles in de blender, en blenden maar 🙂 Giet het in een groot glas, serveer met 2 rietjes 🙂

Comments (5)

 1. Linda 7 jaar geleden

  Lekker zeg, die boerenkoolsmoothie! Vanochtend geprobeerd 🙂

 2. Dieuwke 7 jaar geleden

  Hoef je de boerenkool eerst niet te koken? Kun je dat rauw eten???

  • sharon 7 jaar geleden

   Ja dat kan! 🙂

 3. Karen 6 jaar geleden

  Hoi Sharon

  Die peuter van mij drink al behoorlijk groentesmoothies. Soms best wel hartige zelfs. Hij mag dan zelf een rietje pakken en staat dan al haast te “stuiterballen”.

  Ik heb Stevia als “zoeter” nog nooit geprobeerd, maar probeer het eigenlijk altijd met natuurlijke zoeters te doen. Volgens mij is Stevia dat natuurlijk ook maar ja: dat is nieuw….en ik weet nog niet zo goed wat ik daarvan vind.

  Ik vind dadels eigenlijk altijd goed werken. Zal hem eens proberen met dadels en je laten weten hoe die was.

  groetjes

  Karen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*