Het regent, het regent – op zoek naar ‘verantwoorde’ rubberlaarsjes

Het regent, het regent – op zoek naar ‘verantwoorde’ rubberlaarsjes
september 27, 2013 sharon

En toen begon het met regenen. Ik weet zeker dat er nog wat mooie, zonnige dagen komen, maar de herfst komt er toch echt aan. Het is koud geweest! Mijn dochter is zo’n kind dat graag de hele dag buiten is, en met deze nattigheid heb ik dat liever met regenlaarzen. In plassen springen is namelijk ook heel leuk. Ik vind het ook heel leuk wanneer ze dat doet, maar met regenlaarzen wel iets leuker dan wanneer ze het met zomersandaaltjes doet 🙂 Mijn zoektocht naar regenlaarzen begon.

Geen plastic

Ik wilde geen plastic regenlaarzen, maar laarzen van natuurrubber. Ik vermijd het liefst synthetische stoffen, waaronder plastic laarzen. Soms weet ik dat het niet anders kan, bij winterjassen bijvoorbeeld, maar als het kan, dan heeft dat mijn voorkeur. Plastic zweet zo, natuurrubber niet.

Bergstein, CeLaVi en Smafolk

Ik heb oneindig zitten Googlen. Uiteindelijk vond ik de laarzen van Bergstein, CeLaVi en Smafolk ok. Gemaakt van natuurlijk rubber. Dan begint de volgende zoektocht. Welke vind ik leuk én welke maat heb ik nodig én waar zijn die nog op voorraad? Google was mijn vriend tijdens dit proces.

Zoektocht naar Bergstein laarzen

Die van Smafolk vond ik niet leuk genoeg. Die van CeLaVi vond ik GEWELDIG (deze), maar niet de juiste maat. Blijft Bergstein over. Beetje saai vergeleken met die van CeLaVi? Dus nog een middag zoeken naar de CeLaVi laarzen, maar helaas. Bij Bergstein de juiste maat vinden viel ook niet mee. Overal uitverkocht. Maar ik wil ze NU! Ik heb heel veel geduld hoor *kuch*.

Even langs de kinderschoenenwinkel 🙂

Totdat ik besefte dat wij een hele goede kinderschoenenwinkel (bestaat dat ook nog!!) hebben vlakbij ons. Even langsgefietst, Bergstein laarzen gevonden, gepast, prachtig leuke laarzen en we hebben ze. Dochterlief vindt ze geweldig, ze loopt er het liefst de hele dag in en neemt ze graag mee naar bed. Dat laatste mag overigens niet 😉

Comment (1)

  1. Suzanne 7 jaar geleden

    Aigle-laarsjes zijn vlgs mij ook van natuurrubber!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*