Hennepzaad bij zwangerschap, borstvoeding en voor kinderen

Hennepzaad bij zwangerschap, borstvoeding en voor kinderen
oktober 31, 2013 sharon

hennep zaadHennepzaad bij zwangerschap, borstvoeding en kinderen, hoe zit het ermee? Kan het wel of kan het niet? Ik ga geen uitgebreide introductie doen voor hennepzaad, daar is genoeg info over te vinden, het gaat me er vooral om of ik het zou nemen wanneer ik zwanger ben, of ik het eet tijdens de lactatieperiode en of ik het met een gerust hart aan mijn dochter geef. Ik wil er graag bij zeggen dat ik mijn informatie baseer op mijn eigen ervaring en het lezen van allerlei websites over deze onderwerpen, fora, blogs, etc etc. Ik ben geen arts en je bent verantwoordelijk voor je eigen zoektocht hierin :) Dit wordt gewoonlijk ook aangeraden bij superfoods: je eigen arts of verloskundige raadplegen.

Wat is hennepzaad?

Allereerst dit. Deze hennepzaad heeft niet de eigenschappen die marihuana heeft. Je raakt er dus niet stoned van. Dat is vrij belangrijk wanneer we het over zwangeren, lacterenden en kinderen hebben 🙂 Hennep is een zaad van de hennepplant. Het bevat zeer veel eiwitten die goed opneembaar zijn voor het lichaam. Daarnaast bevat het gezonde vetzuren (omega 3+6+9) in precies de perfecte verhouding. Het bevat daarnaast vitaminen en mineralen, zoals fosfor, calcium, jodium, kalium, zink, ijzer, magnesium, koper, vitamine E, vitamine C en een aantal vitamine B.

Hennepzaad bij zwangerschap

Doen! Dit wordt echt aangemoedigd, hennepzaad is een goede aanvulling. Het helpt de bloedsuikerspiegel stabiel te houden vanwege de eiwitten en vetten en bevat veel gezonde voedingsstoffen. Ook de gezonde vetten zijn zeer belangrijk tijdens de zwangerschap en hennepzaad is daar een goed product voor.

Hennepzaad tijdens borstvoeding

Ja, dit kan gewoon. Die gezonde vetten zijn ook heel goed tijdens de lactatieperiode, dus lekker nemen.

Hennepzaad voor kinderen

Geen probleem! Hennepzaad kun je voor kinderen verwerken in smoothies en rauwe taarten, of in snackbalachtige snoepjes.

Ps. Je hebt ook hennepolie voor nog meer voordelen van die goede vetten (koud gebruik).

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*