Gezonde lunch tijdens dagje uit?

Gezonde lunch tijdens dagje uit?
oktober 16, 2013 Nanne

foto 1-4Afgelopen zondag ging ik met mijn hele familie naar de Apenheul. In totaal waren we met zes volwassenen en zeven kinderen. Het was een ontzettend gezellige dag waar ik al lang naar uitkeek. Alleen.. Hoe doe je dat met gezond eten in een (pret)park?

Dilemma

Ik wil natuurlijk niet die zure moeder zijn die haar kind alle snoeppret ontzegt. En af en toe een frietje of ijsje vind ik best kunnen. Maar ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om mijn kind de hele dag patat en zoetigheid te laten eten, zodat het ’s avonds uitgeput en met buikpijn op de achterbank van de auto zit. Bovendien groeit mijn peuter op het moment flink, dus ik wil dat ze voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt.

Oplossing

De gouden tip die Sharon hier al eerder heeft gedeeld: zorg dat je kind geen honger heeft als hij friet/taart/koek krijgt voorgezet. Daarom bied ik mijn dochter altijd, voordat we naar een verjaardag gaan, een gezonde snack aan. Dat kan een stuk fruit zijn, cracker met hummous of notenpasta, of een gekookt ei.

Makkelijk

Voor het dagje uit wilde ik snacks meenemen die we ook aan de andere kindjes en volwassenen konden uitdelen, weinig werk kostten in het klaarmaken (ik had ’s ochtends geen tijd om eiermuffins of een maaltijdsalades te maken) en die ik eventueel ook nog een dag extra kon bewaren (want stel dat we de snacks toch niet nodig hadden – dan wilde ik ze de volgende dag meenemen naar mijn werk).

In de buggy

Afgelopen zondag nam ik een tros bananen en een aantal appels mee, die we konden uitdelen. Meis is dol op banaan, dus die ging er goed in. Voor de lunch had ik onderstaande verzameling meegenomen. Avocado en ei zijn de favoriete snacks van Meis (en van mij :))

Improviseren

Uiteindelijk bleek dat mijn moeder broodjes had meegenomen voor de lunch. Prima dus om daar lekker met z’n allen van te eten en de avocado’s hield ik in de tas. De eitjes en rijstwafels heb ik aangeboden aan iedereen, en Meis heeft er ook van gesmuld. ’s Avonds gingen we een hapje eten bij een pannenkoekenrestaurant. In de auto lepelde ik een avocado bij Meis naar binnen. Ze had trek dus de avocado ging rap naar binnen. Avocado is onder andere rijk aan goede (omega 9) vetten, zink, vitamine C en E. Bij het pannenkoekenrestaurant kreeg ze een kindermenu waar ze van heeft gesmuld.

Kortom: het waren de ideale snacks tijdens een dagje uit!

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*