Fruitbloemspiesjes als traktatie!

fruitspiesjesHet is alweer even geleden, maar toen mijn zoon 1 jaar werd, moest er uiteraard getrakteerd worden op het kinderdagverblijf. We vonden van andere jarige kindjes in zijn groep steeds doosjes rozijntjes of nijntjekoekjes in zijn bakje. Soms geplakt op iets wat iets betekende, maar wat dat iets nou precies moest voorstellen???? Echt origineel waren de traktaties in ieder geval niet. En op zich niet erg, want wat weet een kind van 1 nou van traktaties en zit je op een kinderdagverblijf dan heb je een werkende papa en/of mama en die hebben ook niet heel veel tijd over om nog allerlei origineels te bedenken én te maken. Maar ik wilde er toch graag iets leukers van maken, gewoon omdat ik het heel speciaal vind dat mijn kleine jongen zijn eerste verjaardag ging vieren. En zo vond ik op internet iets heel simpels, maar oh zo leuk. Fruitbloemenspiesjes.

Je hebt nodig:

2 (of meer) kleuren papier
sateprikkers (ik heb lange lollystokjes gebruikt omdat hier geen scherp puntje aan zit. te koop bij oa. Xenos)
Abrikozen (normaal heb ik ongezwavelde, maar om de bloemen toch een wat vrolijker kleurtje te geven heb ik hiervoor gezwavelde gebruikt, ook wetende dat mijn zoon er toch niet van zou eten want ja eten is gewoon niet zijn ding)
Bananen in schijfjes
Aardbei / framboos of wat je maar leuk vindt als topje van de bloem

Zo maak je het:

Teken de blaadjes op het papier en knip deze uit (zoveel als je nodig hebt natuurlijk)
teken de bloemen op het andere papier en knip deze ook uit.
Je zou voor beiden een mal kunnen maken, maar ik heb het gewoon uit de losse pols gedaan. In het echt zijn bloemen ook niet allemaal even groot 🙂
Prik de blaadjes en dan de bloemen op het stokje. Hierna begin je met de abrikoos (zodat het papier niet nattig wordt van het andere fruit), gevolgd door een schijfje banaan, abrikoos banaan en op de top de aardbei.

Ik had een leuk blauw metalen bloempotje waar ik een bal van aluminiumfolie in heb gemaakt. Hierin heb ik de bloemen geprikt. Et voìla, bloemschikken kan ik niet maar toch een vrolijk en gezond bloemenbakje.

Het origineel heb ik hier vandaan. Hier staat ook stap voor stap met foto’s uitgelegd hoe je ze maakt.

 

2013-06-30T20:56:58+00:00

Over

Ik ben moeder van een zoon (2012) en een dochter (2014). Sinds bij mij werd geconstateerd dat mijn schildklier niet goed werkt door een auto-imuunziekte, ben ik me gaan verdiepen in voeding en zijn we anders gaan eten. Ik doe sindskort aan krachttraining en deel graag mijn ervaring hiermee icm het moederschap, borstvoeding en koemelkvrij eten. Ik ben gek op schrijven en dus deel ik mijn ontdekkingen en ervaringen graag.

2 Reacties

  1. Marian juli 4, 2013 om 1:41 pm- Antwoorden

    Wat ziet dat er leuk en vrolijk uit! Ik mag volgend jaar het schoolnieuwsbulletin vullen met een rubriekje over tractaties. Deze komt er zeker in!

  2. Jenny juli 19, 2013 om 8:28 am- Antwoorden

    Ik heb deze traktatie gemaakt. Het zag er goed uit. Bedankt voor het delen. Groetjes, Jenny

Geef een reactie