Tip voor drinken als de kindjes ziek zijn

Mijn dochter was ziek voor een dag. Dat ging heel snel voorbij dus, gelukkig 🙂 Die ene dag was ze natuurlijk wel heel zielig. Wanneer ze ziek is, eet en drinkt ze weinig. Water vindt ze dan sowieso niet lekker. Normaal vindt ze het heerlijk, maar dan niet. Ik herken dat wel, als ik me niet lekker voel heb ik ook minder zin in water. Ik vind het wel belangrijk dat ze genoeg drinkt, juist wanneer ze ziek is.

Zoetig drinken – kan het gezonder dan diksap?

Dit zijn eigenlijk de enige momenten dat ik weleens diksap of sap geef. En ja, dat zoete gaat er wel in. Ook nog met een paar slokjes tegelijk, maar het gaat. Op het moment suprême had ik alleen nog wat diksap in huis. Ik maakte een glas voor haar klaar en bedacht me dat ongezoete, niet-geconcentreerde appelsap wel gezonder is dan diksap, eigenlijk. Dus ik voegde het toe aan mijn boodschappenlijstje, totdat ik me besefte dat ik eigenlijk heel gek bezig was. Ik heb namelijk zelf een slowjuicer. En wat is er nu echt gezonder, appelsap (ongezoet en niet geconcentreerd) of mijn eigen zelfgemaakte appelsap. Juist. Mijn zelfgemaakte. En we hadden zelfs appels.

Een zoet groentesapje voor mevrouw

Dus de diksap ging in de gootsteen, daar ging ik haar dorst niet mee verpesten. Ik maakte een glas sap voor haar, met één appel, twee wortels, een klein stukje citroen en een klein stukje gember. Ze vond het heel lekker en dronk het binnen 2 uur leeg.

Het beste alternatief

Ik weet niet waarom ik er niet eerder aan dacht. Maar dit is toch echt wel een veel beter alternatief dan diksap of appelsap uit de winkel 🙂 Zelfs alleen geperste appels zou al beter zijn. Maar als er wortel bij kan, waarom niet 😉

En ja, ik begrijp dat het wel alleen werkt wanneer je zelf een slow juicer of sapcentrifuge hebt 😉

2013-10-19T21:48:51+00:00

Over

Mijn leven in getallen: 31 jaar oud, 9 jaar getrouwd met Sebastiaan. Moeder van Keela (5), Judah (3) en Vanna (maart 2017). Niet perfect. Leert elke dag. Ik houd van grote dromen, nieuwe dingen, mooie mensen, lekker eten, persoonlijke ontwikkeling en uitdagingen.

7 Reacties

 1. Mirjam oktober 22, 2013 om 7:35 pm- Antwoorden

  Het kan toch ook in de blender met wat extra water?

  • sharon oktober 22, 2013 om 8:27 pm- Antwoorden

   Mijn ervaring met dit soort harde, niet bindende groenten en fruit is dat het alleen maar stukjes worden en niet één geheel. Met een juicer is wel heel anders, dan is het echt sap met veel meer smaak 🙂 Maar natuurlijk kun je het altijd proberen 🙂

 2. Rolien juni 8, 2014 om 3:27 pm- Antwoorden

  Wat doe je met de ‘pulp’? Weggooien? Of kun je daar ook nog iets mee?

 3. Rolien juni 8, 2014 om 3:29 pm- Antwoorden

  Nog even nieuwsgierig: wat voor rietjes gebruik je?

  • sharon juni 9, 2014 om 9:43 am- Antwoorden

   Van Greenjump.nl , de siliconen 🙂

 4. Amber augustus 13, 2014 om 10:50 pm- Antwoorden

  Mijn zoon van drieenhalf vond het erg leuk om de appeltjes en de worteltjes in de slowjuicer te doen. Drinken was een ander verhaal. Hij vond het niet lekker zei hij. Hij had maar 1 minislokje genomen. Zo jammer.

Geef een reactie