De nachten zindelijk doorbrengen

De nachten zindelijk doorbrengen
februari 12, 2014 sharon

Onlangs schreef ik dat mijn dochter zindelijk is overdag. Heerlijk is het – meestal. De momenten dat ik het ietsje minder vind, is, om een voorbeeld te noemen, in een overvolle intercity waarbij mijn dochter netjes aangeeft ‘pipi’ te moeten doen en we vervolgens onze weg moeten inzetten naar de treinwc, met volle tassen in dit geval en een zwangere buik. Eenmaal bij de wc aangekomen weten jullie hoe deze eruit ziet, en dan doen we ons ritueel, gezellig samen, met al die zelfde tassen en diezelfde zwangere buik. Genieten, haha!

Plan van aanpak voor de nachten

Ik twijfelde nog een beetje over het aanpakken van de nachten. Ik wilde iets hebben om het matras toch te beschermen. Dan zouden we haar voor het slapen laten plassen, niet teveel laten drinken, wanneer wij naar bed gaan nog even laten plassen en dat is het dan. Afwachten wat er gebeurt.

Dochterlief heeft besloten

Wederom is onze dochter ons voor. Toen ze ons wakker ging maken ’s nachts omdat ze ‘pipi’ moest doen en haar luiers droog bleven sinds die tijd, hebben we onze goede voornemens maar ingezet, maar dan zonder bescherming voor het matras (die hebben we nog steeds niet). Het gaat nu alweer een paar nachten goed. Als ze ’s avonds gemiddeld meer drinkt, dan moet ze ook echt plassen wanneer we haar op de wc zetten ’s avonds, maar anders niet eens echt.

Nu even luierpauze…

Mevrouw is nu dus helemaal zindelijk. Ik kijk naar de stapel wasbare luiers, de laatst gebruikte luiers zijn nu schoon en droog en nou ja, dat was het dan! Fase afgesloten! Ik ben er heel blij mee, de luiers gaan de kast in voor nummer 2, maar die hoeft zich nu nog nergens druk om te maken ๐Ÿ˜‰ In de buik wordt dat allemaal goed geregeld ๐Ÿ˜‰ Eventjes rust dus, voordat nummer 2 zichzelf laat zien in het voorjaar!

Comments (3)

 1. Miranda 6 jaar geleden

  Wat fijn!

  Onze oudste wordt helaas nog niet wakker van haar volle blaas..
  Komt wel.. We laten haar in ieder geval nog een keer plassen wanneer wij naar bed gaan.

 2. Diana 6 jaar geleden

  Hoi Sharon en een ieder die dit leest:-),

  Mijn dochtertje wordt aanstaande zaterdag 15 februari 2 jaar. Zo nu en dan heb ik haar laten kennis maken met het potje, echter merk ik bij mezelf dat ik er best tegen op zie om aan het ‘zindelijkheidsritueel” te
  gaan beginnen. Er is zoveel informatie over en ook zoveel meningen en ideeen, pff. ik hou het graag makkelijk en merk dat ik niet teveel informatie kan opnemen. Kortom: Hoe zijn jullie begonnen?

  Groetjes Diana

  • Auteur
   sharon 6 jaar geleden

   Hai! Als je een beetje zoekt op zindelijkheid op de site kom je heeeeel veeeel info tegen, ik heb er veel over geschreven ๐Ÿ™‚ Het is niet erg hoor, haha!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*