De M van milkshake!

De M van milkshake!
december 13, 2012 miranda

milkshake!Vroeger, toen ik nog van de suikers en de melk was, ging ik nog wel eens naar de McDonalds. Niet voor de frietjes of een Big Mac, maar voor een milkshake. Heerlijk vond ik die! Lekker snel leegdrinken die beker, zo snel dat je er hoofdpijn van krijgt. Maar ja, dan ben je ineens lactose intolerant en kun je geraffineerde suikers niet verdragen. Weg milkshake! Nu zijn daar gelukkig heel veel smoothies en groente- en fruitsapjes voor in de plaats gekomen (dank u Versapers). Alleen is de hunkering naar een milkshake soms nog wel aanwezig. Tijd om een alternatief te bedenken. Met, al zeg ik het zelf een heerlijk resultaat!

De benodigdheden

– 200g bosvruchten uit de diepvries (nog bevroren!)
– 200 ml sojamelk
– 1 banaan

Zo maak je het!

Men neme een blender en doen daar achtereenvolgens in de bevroren(!) bosvruchten, een banaan in kleine stukjes en de helft van de sojamelk. (Rijstemelk kan overigens ook, al vind ik zelf de sojamelk lekkerder hiervoor vanwege de vollere smaak.) Zet de blender aan en voeg de rest van de melk toe. Voer de snelheid langzaam op en laat even een minuut draaien. Et voilá, milkshake! Schenk de milkshake in en drink nu ze nog koud is. Dit recept is bij ons voldoende voor twee volwassenen en een peuter en kleuter.

Het bevroren fruit in combinatie met de sojamelk zorgt voor de milkshake structuur. Ik denk dat als je andere fruitsoorten in stukjes snijd en een nachtje in de diepvries legt, deze zich ook zullen lenen hiervoor. Mijn volgende experiment gaat een banaan/mango milkshake worden. En de jouwe?

milkshake

milkshake

milkshake!

Comments (2)

  1. Nelleke 7 jaar geleden

    Lekker! Ik denk dat je bij een soja-allergie de soja ook kan vervangen door een mix van rijstmelk en rijstroom (bij de ah te krijgen)

  2. Brigitte 7 jaar geleden

    Ja ik krijg ook vreselijke buikpijn van soja en vind het ook ongezond (niet gefermenteerd). Ik zou deze proberen met amandelmelk van Provamel, die is ook redelijk aardig op te schuimen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*