De kritische eter tip: stoofpotjes!

De kritische eter tip: stoofpotjes!
januari 16, 2014 sharon

stoofpotjeDe afgelopen twee weken hebben wij een redelijk relaxte avondmaaltijd gehad. Een avondmaaltijd is al relaxed wanneer de kritische eter bij ons thuis niet álles uit de kast haalt om direct van tafel te komen. Maar als ze dan ook nog wat eet, is het al helemaal een feest. Ik had het gescheiden eten geprobeerd, dat werkte ontspannend, maar had geen resultaat qua eten dat in de buik terecht kwam.

Stoofpotjes, lekker rustig en handig


Bij toeval had ik een stoofpotje gemaakt. Ik wil dat meer gaan doen, omdat het heerlijk ontspannen is voor mij. Ik maak dat ’s middags op een ontspannen moment en je zet het op en dat is het. Het sudderen doet de rest, dus het kost relatief weinig tijd om te bereiden, op een voor mij gunstig tijdstip en zeker in combinatie met avondeten-peuter-blues en koken. En dan maak ik het ook nog eens voor twee avonden. Wat een rust!

Ze eet het! Zelfs groenten!

Tot onze grote verbazing at onze mevrouw de peuter haar hele bakje leeg. Ik heb haar nog nooit (niet gepureerde) wortel zien eten, pompoen, rode kool, het ging er allemaal zo in! Het is moeilijk om onze verbazing over te brengen, maar ik zat echt met mijn kin op mijn buik gezakt. Het is natuurlijk heel zacht en één geheel, dat doet duidelijk wonderen. En keer op keer, wanneer we stoofpotjes eten, eet ze mee!

Mocht het niet duidelijk zijn, wij zijn fan 🙂

Comments (4)

 1. Ellen 6 jaar geleden

  Wat fijn dat je dochter zo lekker eet! Hier zijn stoofpotjes ook favoriet 🙂

 2. Irina 6 jaar geleden

  Ben benieuwd naar je recept!!! Dat moeten we hier ook proberen 🙂

 3. Henny 6 jaar geleden

  Ook hier een slechte eter van 11 jaar die alleen maar vegetarisch wil eten (maar o zo weinig lust!)
  Ik ben zo benieuwd naar jouw recept van dit stoofpotje!
  Groetjes Henny

 4. Riana 6 jaar geleden

  Zou het kunnen zijn dat gestoofd eten ook goed en makkelijk verteerbaar zijn? Waardoor je dochter zich dus ook na het eten hiervan lekker voelt. De vertering van jonge kinderen kan soms nog wat extra’s vragen. Past wel in de rapley gedachten: pakken/ eten wat je nodig hebt… Maar dan niet qua voedingsstoffen maar qua bereiding.
  Wat ook de oorzaak is, fijn is het sowieso! 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*