Blote voeten schoentjes – flexibel en natuurlijk

Blote voeten schoentjes – flexibel en natuurlijk
juni 10, 2013 sharon

bobux schoenenStad en land heb ik afgezocht voor de schoentjes van mijn dochter: Bobux iWalk. Uiteindelijk heb ik deze gevonden bij de webshop Babyslofje, de enige webwinkel die ik kon vinden (en wat Engelse). De reden dat ik (weer eens ;)) zo moeilijk deed, was omdat veel schoenen eigenlijk te stevig zijn voor jonge voetjes, zoals die van mijn dochter.

Blote voeten!

Op blote voeten ontwikkelen voeten het beste. Toen ik ‘vroeger’ veel problemen had met gewrichten in mijn voet, vertelde de podotherapeut me al dat je voeten er best simpel uitzien, maar dat alle spieren, pezen e.d. perfect samenwerken om jou fatsoenlijk te laten lopen en in evenwicht te houden. Als er iets overbelast raakt, dan heeft dat gevolgen voor je hele voet, als een soort kettingreactie.

Stevige schoenen

Hoe dan ook, ik wil graag dat mijn dochter loopt op goede schoenen. Maar goede schoenen zijn vaak stevig en strak. Ik kwam erachter dat dat soort schoenen juist niet goed zijn voor de ontwikkeling van de voetjes. Zoals ik al zei, eigenlijk is op blote voeten lopen het beste. Dat kan binnen en wellicht in de tuin dus ook, maar buitenshuis gaan wij toch niet zonder schoenen. Niet altijd praktisch šŸ˜‰

Natuurlijke pasvorm

Toen vond ik dus de Bobux iWalk, die een natuurlijke pasvorm heeft en rekening houdt met de anatomie van de voetjes. Ze ondersteunen bij de enkel en hiel en verder zijn de voeten ‘vrij’. Ze schoenen zijn ontzettend flexibel en ik ben er dus ook erg blij mee! We hebben ze nu al even in gebruik en ik ben supertevreden! Ze zijn gemakkelijk aan te trekken, het leer is milieuvriendelijk gelooid en qua prijs zijn ze ongeveer hetzelfde als andere ‘goede’ schoenen.

Comments (5)

 1. Evelien 7 jaar geleden

  Mijn zoon loopt het liefst op blote voeten :$… Ik ben dus ook op zoek naar sandalen, maar ik vind die opening bij de tenen zo eng. Terwijl ik blote voeten niet eens eng vind, gek he. Ik ben bang dat hij dan struikelt. Heb jij dat niet?

  • Auteur
   sharon 7 jaar geleden

   Eigenlijk nooit over nagedacht, haha! Maar gelukkig is ze nog nooit gevallen daardoor. Eventueel heb je natuurlijk ook dichte sandalen aan de voorkant, met gaatjes, zodat je dat probleem minder hebt šŸ™‚ groetjes!

 2. Ilse 7 jaar geleden

  Ik loop thuis altijd op blote voeten… Zomer en winter. Mijn dochter loopt thuis ook op blote voeten… Heerlijk!!!

 3. Petty 6 jaar geleden

  Hi Sharon! Hoe oud is jouw meissie nu? En loopt ze nog steeds op I-walks? Mijn oudste is nu 4 jaar en de tweeling 2 jaar, laatste bezoekje aan de schoenenwinkel kostte me meer dan ā‚¬200 en als ik zie hoe hard ze verslijten moet ik toch wel altijd even slikken als ik ze weer eens zie kruipen.
  De prijzen van de I-walks zijn i.i.g. wat vriendelijker voor de portemonnee maar ben je er nog steeds content over? Er zitten ook best leuke modelletjes bij.
  En als het dadelijk weer lekker weer wordt loopt het hier toch heel de dag op bloten voeten šŸ˜‰

  • Auteur
   sharon 6 jaar geleden

   Hai! Ik ben overgestapt naar deze website: http://happylittlesoles.co.uk/
   Zie ook hier http://www.degezondemama.nl/tag/blote-voeten-schoentjes/ Daar ben ik heel blij mee, maar vooral omdat het meer mijn smaak is. Ik ben verder nog steeds heel blij met I-walk, maar vind de blote voeten schoentjes van deze site een heel stuk leuker šŸ˜€ šŸ˜€ De verzendkosten zijn wel vrij pittig, maar de prijzen zelf vind ik niet buitensporig hoog, beetje vergelijkbaar met Iwalk šŸ™‚ Vooral de sneakers van See Kai Run bevallen heel erg goed!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*